12. maj  2021. 12.09  | Izvor: RTV (Stevan Davidović)

Cvećarstvo kao primer dobrog posla (AUDIO)

NOVI SAD -

Cvetni rasadnik "Hortika" u Sremskoj Kamenici, primer je kako se napreduje u poslu. Treba se izdvojiti ponudom i biti poseban u ponudi cvetnih vrsta, ukrasnog i začinskog bilja. S predstavnicom tog rasadnika Đurđicom Vidović, razgovarao je za Radio Novi Sad Stevan Davidović.

audio icon

"U početku je to bio hobi a sad je već posao. Porodica ima rasadnik a bavimo se i uređenjem zelenila. Mi smo počeli sa onim vrstama koje se ređe gaje kod nas a to su perene pa je trebalo vremena da ih naši prihvate i primenjuju. Imamo širok asortiman vrsta a to su uglavnom biljke koje preživljavaju napolju.

Ovo je posao, kaže sagovornica, koji zahteva dosta truda i vremena, a ako manje uložite trebaće vam više vremena za zaradu i svakako nije posao od osam sati radnog vremena. Zalivni sistemi su neophodni ali se moraju kontrolisati svako jutro, svaka biljka posebno. Uz proizvodnju, tu je i namensko i ukrasno pakovanje i za specifične prilike.

"Cilj nam je da jednog dana ustoličimo garden centar sa pretežno domaćom proizvodnjom cveća" rekla je Vidovićeva. Hortikultura u privatnim ali i poslovnim prostorima je inače procvetala u poslednjih par, a posebno "pandemijske" protekle godine.

Tagovi
Srodne vesti