Pol Onuaču (©Reuters)
Pol Onuaču (©Reuters)

Genk u naletu: Štrumpfovi preko Anderlehta do šampionske drame

Vreme čitanja: 2min | sre. 12.05.21. | 11:36

Ekipa Jona van den Broma večeras domaćin briselskom velikanu u sklopu 3. kola plej-ofa u Belgiji

Kriza drma Klub Briž. Bilo je to evidentno odmah po ispadanju iz Lige Evrope od Dinama iz Kijeva. Usledila je eliminacija iz Kupa Belgije od Standarda, a potom i kiksevi protiv Šarlroe, Antverpena i Anderlehta, kojio su ukočili beskrupuloznu četu Filipa Klemana, i vratili protivkandidate u igru. Tim pre što je pred start plej-ofa bodovni saldo prepolovljen. A, u njemu plavo-crni nikako da uhvate nit.

Klub Briž je u dosadašnja dva kola doigravanja osvojio samo bod, pa mu se Genk primakao na pet koraka i večeras je u prilici da stigne na minus dva ukoliko pobedi Anderleht (20.45). Međutim, to je svakako lakše reći nego uraditi, mada Štrumpfovi optimizam grade na temlju jakih izdanja u proteklim sedmicama.

Izabrane vesti

20.45: (2,60) Genk (3,20) Anderleht (2,60)

Genk je počeo da postiže veoma dobre rezultate u ligi posle osvajanja belgijskog Kupa, a pre pet dana je savladao Klub Briž sa visokih 3:0. Naročito su sjajnom igrom u drugom poluvremenu momci Jona van den Broma uspeli da slome lidera. Ove srede ugostiće Anderleht, koji je bio veoma uspešan u finišu ligaškog dela takmičenja.

Kada se pogledaju domaće utakmice Genka u ligaškom delu sezone u Župiler Pro ligi, vidi se da imaju devet pobeda, pet remija i tri poraza. Pre ove borbe u timu nema povređenih ili suspendovanih igrača, pa će van den Brom sa najjačim snagama i najboljim strelcem tima Polom Onuačom.

Anderleht je u poslednjoj utakmici u ligi odigrao nerešeno 2:2 protiv Antverpena. Iako su momci Vensana Kompanija bili ekipa koja je na terenu igrala superiorno, meč su napustili pristajući na nerešeno golom u poslednjem minutu preko Metju Mjazga. Bio je to šesti uzastopni neporaženi meč briselskog velikana.

Ove nedelje Anderleht ide na težak megdan Genku u goste i potrebna mu je pobeda kako bi se domogao mesta koje vodi u kvalifiakcije za Ligu šampiona.

BELGIJA 1, PLEJ-OF - 3. KOLO

Sreda

20.45: (2,60) Genk (3,20) Anderleht (2,60)

Četvrtak

18.30: (3,80) Antverpen (3,45) Klub Briž (1,90)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Belgija 1Župiler Pro ligaGenkAnderleht

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara