KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Hrabro na sedmostrukog šampiona

Veliki ispit je pred rukometašima Radničkog. Kragujevčani će u okviru 11. kola plej-ofa ARKUS lige Srbije, danas od 19 časova u svom „SBB Jezeru“, ugostiti sedmostrukog šampiona Srbije, ekipu novosadske Vojvodine, koja je na dobrom putu da se okiti i osmom uzastopnom titulom.

Foto: SPD Radnički

Radnički je na gostovanju u Nišu minulog vikenda osvojio bod i prekinuo niz od četiri vezana neuspeha. To je svakako uticalo i na bolje raspoloženje među izabranicima Miloša Sretenovića uoči predstojećeg duela sa liderom na tabeli, koji u Kragujevac dolazi sa namerom da preskoči još jednu prepreku na putu ka novoj šampionskoj kruni.

„Lale“ igraju bez greške u plej-ofu, imaju maksimalan učinak nakon deset odigranih kola i teško je za očekivati da će u poslednje četiri utakmice ispustiti titulu koja im je maltene pred nosom. Pobeda u Kragujevcu bi predstavljala još jednu vrstu potvrde dominacije u domaćim okvirima i ujedno priliku da se i teoretski osigura prvo mesto tri kola pre kraja plej-ofa.

Biće ovo treći međusobni duel Radničkog i Vojvodine u tekućoj sezoni. U prethodna dva uspešniji su bili Novosađani, koji su najpre savladali Kragujevčane na startu plej-ofa (35:25), a zatim i u polufinalu Kupa Branislav Pokrajac (30:18).

– Očekuje nas još jedna u nizu teških utakmica protiv ekipe koja će, gotovo sigurno, osvojiti osmu uzastopnu titulu prvaka Srbije. Na nama je da ovaj meč iskoristimo kako bi se na što bolji način pripremili za gostovanje u Leskovcu ove subote. Nadam se da Novosađani neće igrati u kompletnom sastavu i da ćemo imati šansu da odigramo makar egal utakmicu. Borićemo se svih 60 minuta, a videćemo za koliko će to biti dovoljno na kraju – poručio je uoči susreta sa Novosađanima pouzdani čuvar mreže Radničkog Janko Gemaljević.

Utakmica između rukometaša Radničkog i Vojvodine igraće se bez prisustva publike, ali uz direktan prenos na YouTube kanalu ARKUS lige:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!