Robu iz veleprodajnog objekata u Novom Sadu prodavali bez računa - proneverili 28 miliona dinara

Policija je u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, uhapsila D. S. (36) i V. P. (44) zbog pronevere u obavljanju privredne delatnosti.
Robu iz veleprodajnog objekata u Novom Sadu prodavali bez računa - proneverili 28 miliona dinara
Foto: 021.rs
Oni se sumnjiče da su kao zaposleni u jednom veleprodajnom objektu u Novom Sadu, od 2017. do oktobra 2020. godine, u više navrata, robu koja im je poverena na radu prodavali raznim kupcima bez fakturisanja i izdavanja računa, a novac su zadržavali za sebe. 
 
Takođe, oni se sumnjiče da su upisivali lažne podatke o količinama robe na stanju u popisne liste.
 
Na taj način osumnjičeni su stekli protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 28.174.709 dinara i za isti iznos oštetili veleprodajni objekat.
 
Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.
  • /

    15.05.2021 08:41
    /
    nismo u 90im.
    zbog ovoga su srbima one bile zlatne godine
  • Miša

    13.05.2021 09:05
    @ Mane, Sreta
    Ako vlastodršci kradu - svi da krademo? Tako treba? Šta ćemo sa seksualnim zlostavljanjem, ubistvima - hoćemo li i tu slediti "svetle primere"? Inače, sistem vrednosti Vam je potpuno u skladu sa pismenošću - i tu se ugledate na političare.
  • Sreta

    13.05.2021 05:55
    @Ju
    Ju,Ju,uskoro cemo svi da krademo i to ce biti naj normalnije! Pola gradjana je uslo u siromastvo i bedu a tada se svaki moral i vaspitanje,gubi!!!! Ju,Ju...!Eto u sta su pretvorili ovu drzavu i gradjane!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika