U Podgorici otvoren park posvećen Đorđu Balaševiću

Region 12. maj 202112:13 3 komentara
PIXSELL/Marko Prpić

U čast velikog kantautora Đorđa Balaševića, u Podgorici je otvoren park na Bulevaru Mihaila Lalića u Bloku pet, posvećen slavnom pevaču iz Novog Sada.

povezane vesti

Park je zvanično otvoren sinoć, na dan kada bi slavni Novosađanin slavio 68. rođendan. Tim gestom, Podgorica se oprostila od Balaševića, koji je preminuo 19. februara u 67. godini na Infektivnoj klinici Kliničkog centra Vojvodine u Novom Sadu, gde je primljen tri dana ranije zbog upale pluća.

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković kazao je da je grad odlučio da se „panonskom mornaru“ oduži ne rečima, nego konkretnim delom.

„Kada smo 19. februara ove godine čuli vest o preranom odlasku Đorđa Balaševića, Podgoricom, kao i čitavom bivšom Jugoslavijom zavladala je tuga. Svi smo imali osećaj da smo izgubili nekog svog, nekog najbližeg. Nismo pronalazili reči da opišemo taj osećaj tuge. Stoga smo osećajući potrebu, zbog svega onoga što nam je dao i nama nešto mlađima, ali i onim starijima, odlučili da se ‘panonskom mornaru’ odužimo, ne rečima nego delom“, rekao je Vuković.

On je kazao da je bilo raznih ideja.

„Progovorila je Podgorica, progovorila je Crna Gora. Na stotine ljudi je pisalo, sugerisalo da to bude park, jer parkovi traju duže, a uspomena na Đorđa Balaševića treba da traje večno“, naglasio je Vuković i izrazio uverenje će ovo biti mesto na kojem će se slaviti ljubav, sloboda, život, baš onako kako je Balašević pevao i baš onako kako nas je nadahnjivao.

Park, osim uređenih staza, klupa i ljuljaški, krasi 68 sadnica različitih vrsta drveća na više od 5.000 kvadrata, kao i table sa stihovima iz pesama Đorđa Balaševića.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare