Najnovije vesti
Vesti Republika Srpska
TESTIRANO 349 OSOBA U Kantonu Sarajevo potvrđeno 14 novih slučajeva korone

TESTIRANO 349 OSOBA U Kantonu Sarajevo potvrđeno 14 novih slučajeva korone

U protekla 24 sata, u Kantonu Sarajevo je potvrđeno 14 novih slučajeva zaraze korona virusom od 349 testiranih. U istom periodu, od Covid-19 infekcije oporavilo se 37 osoba.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Foto: Siniša Pašalić / RAS Srbija

Od pomenutog broja novozaraženih, njih osam, odnosno 57,14 posto, pripada porodičnim klasterima ili kontaktima sa ranije zaraženim osobama, zbog čega su u samoizolaciji od ranije. Tokom jučerašnjeg dana preminula su tri pacijenta koja su bila zaražena ovim virusom, prenosi Srpskainfo.

Kanton Sarajevo danas beleži 558 aktivnih slučajeva kovid infekcije.

U samoizolaciji se trenutno nalazi 2.857 osoba. Trenutno su u KS hospitalizovana 133 pacijenta, i to na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu 80, a u Opštoj bolnici „Prim. dr Abdulah Nakaš“ 53 pacijenta.

Pročitajte još

Na respiratoru u KCUS nalaze se tri pacijenta.

Od ponedeljka je u Olimpijskoj dvorani Zetra nastavljeno vakcinisanje.

Od raspoloživih 5.282 doza, prvog dana je vakcinisano 803, a drugog 337 osoba. Danas su se, navedenim kategorijama stanovništva, na vakcinisanju u Zetri pridružili i radnicii Ministarstva bezbednosti BiH i sigurnosnih agencija Bosne i Hercegovine koji primaju vakcine iz donacije Republike Turske.

Iz Ministarstva zdravstva KS i zdravstvenih ustanova zahvaljuju građanima i mole ih da nastave sa poštivanjem svih propisanih higijensko-epidemioloških mera, piše Klix.