(©Reuters)
(©Reuters)

Hrvatska: Hajduk juri Goricu, a ona poker pobeda

Vreme čitanja: 3min | sre. 12.05.21. | 10:36

U sastav Siniše Oreščanina se vraća Kristijan Lovrić, dželat Bilih

Privodi se maratonska trka u Hrvatskoj, a Hajduk i Rijeka su neprekidnoj jurnjavi za Goricom. Konstantno im beži ta trea pozicija i siguran izlazak na međunarodnu scenu, jer ne ulove li Goricu, zavisiće od „milosti“ Dinama i ishoda finala Kupa Hrvatske.

U sklopu 34. kola hrvatskog šampionata, Gorica ima priliku da otkloni sve dileme i na Poljudu odbrani treće mesto, koje drži gotovo cele sezone. Razloga za optimizam ima u timu Siniše Oreščanina, bivšeg trenera splitskog Hajduka, jer je Gorica postala noćna mora za Bile.

Izabrane vesti

Izbbacila je Gorica ekipu Hajduka iz Kupa Hrvatske, tukla je Majstora s mora dva puta u prvenstvu i jednom sa njim podelila bodove. A, najzaslužniji za velike pobede ponajviše je Kristijan Lovrić. Pauzirao je bomabrder Gorice zbog povrede, ali se vraća taman na vreme. Da još jednom razornim udarcima dotuče Bile. Postigao je Kristijan Lovrić pet golova ove sezone protiv Hajduka, a uz Lovrića će po Bile najveća opasnost biti Ognjen Mudrinski.

Paolo Tramecani je ostao bez Stefana Simića u poslednjoj liniji, jer je štoper u pobedi nad Varaždinom u prošlom kolu zaradio treći žuti karton, koji povlači suspenziju. Niham Mujakić je već neko vreme van stroja, a upitan je nastup i Kristijana Dimitrova, pa je veliko pitanje u ko će činiti poslednju liniju protiv Gorice na Poljudu.

20.10: (2.20) Hajduk Split (3.10) Gorica (3.30)

Pozadi je siguran Mario Vušković, koji bi na leto mogao da se preseli u Torino. Italijanski mediji su Hajdukovog defanzivca ranije povezivali i sa Napolijem, Udinezeom i Veronom, a interesovanje je pokazao i škotski Seltik. Vušković će na letu izaći na vrata Poljuda, a na duže bi u Splitu mogao da se usidri turski napadač Umut. Opravdao je Turčin očekivanja u sezoni iseckanoj povredama. Nametnuo se kod Tramecanija, pa će Hajduk i Bešiktaš sesti za pregovarački sto. Umutova želja je da ostane u gradnu pod Marjanom, a sredstva za transfer bi trebala da stignu upravo od Marija Vuškovića.

Sva je prilika da će Hajduk napraviti pauzu ovoga leta i distancirati se od Evrope, morali bi baš da mu se poklope rezultati, a prvi preduslov da uopšte može o Ligi konferencije da razmišlja jeste da dobije Goricu, prvi put u sezoni.

„Mislim da je u redu pohvaliti momke za sve ono što su napravili. Sezona je bila duga i vrlo teška. Tu sam oko četiri meseca i mi u kontinuitetu lovimo, lovimo, lovimo, lovimo… Dobro smo pripremljeni, znamo šta nam je činiti i na šta moramo pripaziti u ovom susretu. Znamo dobro što treba uraditi na travnjaku i svesni smo da krajnji ishod može biti poraz, remi ili pobeda, ali ja sam uveren da će on uglavnom zavisiti o nama. Mi smo ti koji imamo veliku priliku i koju treba da iskoristimo, i uveren sam da ćemo biti jako dobri“, naglasio je Paolo Tramecani.

Željno iščekuje Rijeka finale Kupa Hrvatske, kao i Hajduk, kako bi znala na čemu je. Od derbija kola na Poljudu bi najviše mogli da profitiraju Riječani, koji igraju sa Slaven Belupom. Tim iz Koprivnice je osigurao status u prvom rangu, ne preti mu giljotina i može da odigra rasterećeno i za svoju dušu.

Rijeka se propisno obrukala protiv Dinama na Rujevici (5:1) i pripala joj je uloga da kruniše Modre, koji će protiv Varaždina igrati sa kombinovanim sastavom. Poštedeće Damir Krznar nosioce, zaslužili su da dobiju predah do meča sa Istrom u finalu Kupa Hrvatske, pa tu Varaždin vidi svoju šansu da otkine bod(ove) na Maksimiru i približi se opstanku.

Što pre dođe nova utakmica, to ćemo brže zaboraviti debakl na Rujevici. Tom parolom vodio se Goran Tomić, trener Rijeke, u najavi meča.

„Jako mi je drago da nova utakmica brzo dolazi. Ovo je prilika da igrači pokažu da je meč s Dinamom bio jedan loš dan i jedva čekamo da utakmica počne“, rekao je Goran Tomić.

HRVATSKA 1 - 34. KOLO

Utorak

Istra - Lokomotiva 1:1 (1:1)

/Gonzalez 45+2 - Pivarić 38pen/

Osijek - Šibenik 3:0 (0:0)

/Santini 65, Mierez 73, Đurčo 90+3/

17.00: (2.15) Istra (3.25) Lokomotiva (3.25)

19.05: (1.28) Osijek (5.00) Šibenik (10.0)

Sreda

16.00: (2.75) Slaven (3.25) Rijeka (2.45)

18.05: (1.23) Dinamo Zagreb (5.70) Varaždin (10.5)

20.10: (2.20) Hajduk Split (3.10) Gorica (3.30)

***kvote su podložne promenama



tagovi

HrvatskaHrvatska 1Hajduk SplitDinamo ZagrebRijeka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara