Alen Stajčić (©Reuters)
Alen Stajčić (©Reuters)

AUSTRALIJA: Stajčićevi Marinersi razbijaju maler u Brizbejnu

Vreme čitanja: 3min | sre. 12.05.21. | 07:17

Danas dve utakmice A-lige, doskorašnji lider gostuje u Kvinslendu, a Pert Glori dočekuje Vestern Junajted

Posle dva dana bez A-lige, danas se nastavlja fudbalski šampionat Australije. Na stadionima u Brizbejnu i Pertu igraće se direktni okršaji za plasman u plej-of, pošto su tri ekipe izgledni kandidati, a Glori hvata poslednji voz da se dočepa šestog mesta koje vodi u razigravanje za titulu.

BRIZBEJN ROUR - CENTRAL KOUST MARINERS (sreda, 11.05)

Izabrane vesti

Obe ekipe imaju šansu da pobedom izbiju na drugo mesto na tabeli, na pet kola pre kraja ligaškog dela sezone. Fudbaleri Central Koust Marinersa dolaze u Brizbejn posebno našpanovani. Prvo, nisu pobedili nikoga već skoro mesec i po (tri remija i dva poraza u poslednjih pet mečeva), a drugo, ali ne manje važno, upravo su ih današnji domaćini otresli pre 14 dana i to u njihovoj kući u Gosfordu - 4:0.

Znajući takmičarski mentalitet trenera Alena Stajčića, nema dileme da će Marinersi iz sve snage želeti da se revanširaju Brizbejnu. Stručnjak srpskog porekla će, međutim, imati težak zadatak da nadoknadi izostanak Marka Urenje, pošto je odlični Kostarikanac počeo da služi suspenziju od tri meča zbog crvenog kartona.

Brizbejn nema na raspolaganju standardnog štopera Toma Aldreda, kao ni desnog bočnog igrača Džeka Hingerta za kojeg je sezona verovatno završena zbog povrede butnog mišića. Kao zamena je doveden Entoni Burk-Gilroj iz Altona Medžik Vardara, kluba makedonske zajednice Melburna, koji se takmiči u Premijer ligi države Viktorija. Treba imati na umu i da je Brizbejn pre samo tri dana igrao težak meč u gostima protiv lidera Melburn Sitija, od kojeg je poražen sa 3:2.

PERT GLORI - VESTERN JUNAJTED (sreda, 13.20)

Pobeda protiv Melburn Viktorija udahnula je nadu fudbalerima Pert Glorija da nije sve propalo ove sezone. Posle samo jednog trijumfa u poslednjih 12 kola, nedeljna pobeda ih je okuražila i sigurno će dati sve od sebe da uskoče u poslednji voz za priključak kandidatima za plej-of. Optimizam im pojačava što je prvi strelac ekipe Bruno Fornaroli protiv Viktorije prekinuo post od sedam mečeva bez postignutog gola.

Raspoloženje u redovima gostiju iz Melburna je potpuno suprotno. Vestern Junajted je posle nekoliko dobrih igara zabeležio dva vezana poraza, od kojih je drugi posebno bolan - 5:0 od Vonderersa iz Zapadnog Sidneja. Tim Marka Rudana se ipak rado seća prethodnog susreta sa Pertom, pošto su 23. januara slavili sa 5:4.

U timu Perta nema kažnjenih i povređenih, dok će Rudan sigurno promešati karte u Vestern Junajtedu posle dva bolna poraza. Očekuje se povratak u tim Dilana Pjerijasa, Sebastijana Paskvalija i iskusnog plejmejkera Alesandra Dijamantija. Sva trojica su u prošlom kolu počeli meč na klupi, a kada su ušli u igru bilo je već 3:0 za Vondererse. U Vestern Junajtedu se nadaju da je vreme da proradi najbolji strelac A-lige svih vremena Besart Beriša. Kosovski Albanac nije postigao gol od 11. aprila, odnosno na šest poslednjih utakmica.

AUSTRALIJA - 20. KOLO

11.05: (2,05) Brizbejn Rour (3,35) CK Mariners (3,40)

13.20: (2,30) Pert Glori (3,30) Vestern Junajted (2,90)

Piše: Branko CVETOJEVIĆ


tagovi

Australija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara