(©Reuters)
(©Reuters)

Rezzime jučerašnjeg dana (utorak): Neverovatni Turci i nezainteresovani Junajted ostavili mnoge bez dobitka

Vreme čitanja: 4min | sre. 12.05.21. | 06:18

Pogledajte ko vam je doneo novac 11. maja, a ko vas je prodao

NAPOMENA: U rubrici REZZIME DANA novinari protala MOZZART Sport koriste podatke kladionice MOZZART o najigranijim parovima tog dana i na osnovu toga sumiraju koji su od najigranijih parova prošli, a koji nisu.

OVDE pogledajte kako smo mi tipovali u rubrici PREDLOZZI I TIPOVANJA.

Izabrane vesti

Evo kako ste prošli danas

ZAOKRUŽENO

NAPOLI - UDINEZE (tip 1, kvota 1,30) - rezultat 5:1

Ako neko deluje spremno i sposobno da se domogne plasmana u Ligu šampiona, onda je to Napoli. Ekipa Đenara Gatuza demonstrirala je silu u okršaju sa Udinezeom na stadionu Dijego Armando Maradona, pa se probila na drugo mesto i stvorila dodatni pritisak direktnoj konkurenciji, a pre svega petoplasiranom Juventusu. Stara dama sutra u Ređo Emiliji ne sme da ispusti bodove.

Opširnije OVDE.

SPORTING - BOAVISTA (tip 1, kvota 1,30) - rezultat 1:0

Lisabon slavi titulu, ali ne onaj deo na koji su nas fudbalske okolnosti navikle u trećem milenijumu. Benfika nije šampion, već je to Lisabon posle dugih devetnaest godina čekanja! Lavovi iz Lisabona su posle minimalnog trijumfa nad Boavistom uz gola Paulinja u 35. minutu definitivno zaseli na tron i prekinuli duopol najvećih rivala!

Opširnije OVDE.

DENIZLI - GALATASARAJ (tip 2, kvota 1,18) - rezultat 1:4

Verovatno je da su u stručnom štabu Galatasaraja pomno pratili dešavanja na Vodafon Parku i Ulker stadionu, jer su u poslednjih nekoliko minuta igrači dali gas do daske i postigli dva jako bitna gola kojim su sveli zaostatak u ukupnoj gol-razlici na samo dva boda. Imao je Galatasaraj dva gola prednosti već u prvom poluvremenu posle golova Ibrahima Dervišoglua u 22. i Rajana Babela u 35. minutu s bele tačke i to posle ponovljenog izvođenja, a da Akbaba nije promašio šut s istog odstojanja u smiraj prvog dela, možda bi konačna razlika bila još veća, ko će ga znati.

Opširnije OVDE.

NASIONAL - BENFIKA (tip 2, kvota 1,33) - rezultat 1:3

Benfika je režirala preokret u poslednji čas i tako dva kola pre kraja zadržala kakvu takvu nadu da eventualno može da ukrade Portu drugu poziciju i direktan plasman u Ligu šampiona. I ako se to ne desi, a realnije je da neće, tuga neće biti golema jer je svejedno očekuju kvalifikacije za evropsku elitu. Primila je gol u 8. minutu, izjednačila tek u 78, a Pedrao je bio strelac oba puta. Nakon toga Ramos je spakovao dva gola u pet minuta i doneo tri boda favoritu.

SAUTEMPTON - KRISTAL PALAS (tip 1, kvota 1,95) - rezultat 3:1

Sautempton i Kristal Palas odigrali su meč bez nekog preteranog rezultatskog značaja budući da u preostale dve runde ne mogu ozbiljno niti da napreduju, niti da se survaju. Palas je znatno bolje počeo, stekao rano vođstvo, ali i osetio kakav je tigar Dani Ings kada je potpuno zdrav - 3:1. Svima koji su verovali domaćinu pomogao je i Luka Milivojević promašenim penalom pri rezultatu 1:1.

Opširnije OVDE.

OSASUNA - KADIZ (tip 1, kvota 1,85) - rezultat 3:2

Nije Ivan Šaponjić na ovakav način zamišljao svoju karijeru u španskom fudbalu, ali je najvažnije da je period potpune golgeterske agonije konačno završen. Talični dan je ponovo bio 11. maj, datum u kojem je, verovali ili ne, mladi golgeter postigao svoj prethodni zvanični gol u karijeri, ali 2019. godine, u dresu Benfike B. Ovo danas je ipak bilo nešto drugo, prvenac u španskoj Primeri i najava znatno uspešnijih dana nekadašnje nade Partizana. Ipak, taj pogodak nije bio dovoljan njegovom Kadizu da izbegne poraz na gostovanju Osasuni u Pamploni.

Opširnije OVDE.

BAZEL - LUGANO (tip 1, kvota 1,95) - rezultat 2:0

Pet utakmica zaredom Bazel nije znao za trijumf nad Luganom, ali večeras su računi došli na naplatu. Domaćin je pitanje pobednika rešio nešto posle sredine prvog poluvremena pošto su do tada pogađali Pajtim Kasami i Valentin Štoker. Lugano je pokušavao da se vrati, ali je nedostajalo preciznosti - 13 udaraca ka golu velikana, samo dva u okvir.

PRECRTANO

BEŠIKTAŠ - KARAGUMRUK (tip 1, kvota 1,25) - rezultat 1:2

Dok je Galatasaraj razbijao Denizli, Bešiktaš je prosuo sve ono što je gradio praktično cele sezone! Karagumruk je šokirao istanbulske Orlove posle golova dva zaboravljena fudbalera – Andree Bertolaćija Fabija Borinija! Kakav šou na Vodafon Parku.

Opširnije OVDE.

FENERBAHČE - SIVAS (tip 1, kvota 1,52) - rezultat 1:2

A šta je tek Fenerbahče uradio sebi?! Kada je Papis Sise u trećem minutu nadoknade smanjio zaostatak na asistenciju Mesuta Ozila mirisalo je sve na još jedan gol u poslednjim sekundama, ali nije tako bilo na kraju. Sivas je izrežirao senzaciju i uprkos tome što je imao dva gola prednosti gotovo celo poluvreme izdržao rafalnu paljbu domaćina sa 19 udaraca ka i sedam u okvir gola! Golove vredne pobede doneli su Olarenvaju Kajode u poslednjim trenucima prvog poluvremena, te Hakan Arslan na startu drugog dela.

Opširnije OVDE.

MANČESTER JUNAJTED - LESTER (tip 1, kvota 3,20) - rezultat 1:2

Već po startnoj postavi koju je izveo Ole Gunar Solskjer moglo je da se nasluti da Junajted neće previše tugovati ako ne pobedi. Mejson Grinvud je bio jedini starter u odnosu na postavu koja je počela meč protiv Aston Vile, pa prvi ligaški poraz Crvenih đavola od 27. januara nije bio previše iznenađujući. Za čitavih 90 i kusur minuta Junajted je uputio samo jedan udarac u okvir gola i to u situaciji kada je Grinvud, izmislio pogodak i poništio vodeći gol Tomasa. Domaćinu je presudio Sojundžu sredinom drugog dela.

Opširnije OVDE.


tagovi

klađenje rezzime tipovanjarezzimerezzime dana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara