');
Najnovije vesti
Blic Vesti Hronika

"SIGURNA SAM DA JE ON" Supruga prepoznala nestalog navijača Gorana Veličkovića Goksija i to po JEZIVIM FOTOGRAFIJAMA

Sigurna sam da je reč o njemu, rekla je Jelena Veličković, supruga nestalog Gorana Veličkovića, istražiteljima nakon identifikacije fotografija njegovog raskomadanog tela, koje su, kako se sumnja, slikali članovi klana Velje Nevolje

Slušaj vest
0:00/ 0:00
kombo Foto: RAS Srbija
kombo

Jelena Veličković, supruga nestalog navijača Gorana Veličkovića Goksija (33), potvrdila je istražiteljima da je na fotografijama koje je je objavio MUP prepoznala delove tela svog muža, kog je, kako se sumnja, klan Veljka Belivuka ubio, odrubio mu glavu i iskasapio ga, piše "Kurir".

Foto: Oliver Bunić / RAS Srbija

Goran Veličković, inače navijač grupe Partizanovci, nestao je 3. avgusta prošle godine u centru Beograda. Nakon hapšenja kriminalnog klana početkom februara, u naredbi za sprovođenje istrage navedeno je da se ova organizovana grupa tereti da je Veličkovića namamila u vikendicu u Ritopeku, do koje ga je prevezao njegov poznanik Vuk Vučinić, i da su ga tamo, kako se sumnja, brutalno ubili.

Prijavila nestanak

- Veličkovićeva udovica istražiteljima je potvrdila da se na fotografiji, koju je klan i ranije preko aplikacije Skaj slao drugim ljudima, prepoznala svog supruga. Kako je navela, ona je sigurna da je reč o njemu, jer je prepoznala njegovo telo, široka leđa i odrubljenu glavu - navodi izvor pomenutog lista i nastavlja:

- Jelena Veličković je ispričala i da je sa suprugom sedamnaest godina zajedno.

Goran Veličković Goksi
Foto: Drustvene mreze
Goran Veličković Goksi

Ona je inspektorima objasnila da je kobnog avgustovskog dana odvezla supruga do Višegradske ulice, jer joj je on rekao da treba da se nađe sa drugom, ali da će se brzo vratiti kući.

- Pošto joj se muž nije javljao, ona je kontaktirala s njim preko prijatelja, a sa njegovog broja su stizale poruke da će doći kasnije, da je u gužvi i da spava. Goranovom drugu su se poruke učinile čudnim, naročito jer osoba koja je odgovarala nije dala odgovor na njihovo „kontrolno pitanje“, odnosno da li komuniciraju s pravim čovekom - priča izvor:

- Jelena je pojasnila da je dan posle nestanka supruga otišla u policiju, a 5. avgusta zvanično prijavila njegov nestanak.

Nije sumnjala

Veličkovićeva supruga je ispričala i da se poznaje s porodicom Vuka Vučinića, jer se družila i s njegovom ženom, a posećivali su se na rođendanima i slavama.

Pročitajte još

- Ona je pojasnila da ju je posle nestanka zvala Vučinićeva supruga, koja je bila šokirana time što se dogodilo. Kada je Vučinić uhapšen i kada se u medijima pojavila informacija da je upravo on Veličkovića prevezao do Ritopeka, njih dve su se opet čule, a Jelena je tada istakla da u njih ne sumnja, niti je ikad sumnjala - dodaje izvor.

U vikendici užasa u Ritopeku navodno su pronađeni DNK tragovi Gorana Veličkovića, te se sumnja da je upravo to mesto na kome je on ubijen.

- Navodno je u blizini kuće preko baznih stanica lociran i njegov telefon s aplikacijom Skaj, i to baš u danu kada je on otet - dodao je izvor.

I Radojević ubijen

Podsetimo, juče je otkriveno da je porodica takođe nestalog navijača Zdravka Radojevića iz Koteža obaveštena da je njegov DNK trag nađen u vikendici Veljinog klana.

Foto: Tanjug/Rade Prelić, MUP Srbije / RAS Srbija

- Zdravkova rodbina dobila je u februaru informaciju da je uhapšena grupa za koju se sumnja da je otela i ubila Radojevića. Posle nekog vremena rečeno im je da je Zdravkov DNK nađen u dnevnoj sobi u Ritopeku. Radojevićeva udovica je potom pozvana u Specijalno tužilaštvo zajedno sa svim porodicama za koje se sumnja da su porodice ubijenih osoba - rekao je tada izvor blizak ovoj familiji.

I Radojević je na sličan način otet kao i Velečković i Milan Ljepoja, tako što su mu rekli da dođe na određeno mesto, isključi mobilni ili da ga ne ponese i da ne govori kuda ide.

- Još na ulasku u vikendicu, kako se sumnja, članovi klana Belivuka bi elektrošokom omamili žrtve, vezivali ih i ubijali posle torture i mučenja. Sve to su snimali, potom bi ih raskomadali u kupatilu, a delove tela su, kako se veruje, palili, pržili kiselinom pa zakopavali, bacali u reku ili mleli u mašini za mlevenje mesa u tajnom bunkeru u vikendici - kaže izvor.