Brz kraj za Lajovića 1Dušan Lajović Foto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Posle Filipa Krajinovića, Lasla Đerea i Miomira Kecmanovića srpsko društvo u singlu Mastersa u Rimu skraćeno je i za ime Dušana Lajovića, kom je 1. kolo takođe bilo previsoka prepreka na rimskim terenima.

Tako je „knjiga“ kao mnogo puta spala na Novaka Đokovića, čiji je meč drugog kola sa žilavim Amerikancem Tejlorom Fricom prekinut jakom kišom u vreme zatvaranja prvog izdanja Danasa, pri prednosti vodećeg reketa sveta od 1:0 (6:3) u setovima i 5:5 u drugom delu.

Lajovića je prilično rutinski eliminisao Australijanac Džon Milman – 0:2 (3:6, 4:6), produživši rezultatsku agoniju 37-plasiranog na ATP listi. Beograđanin je poslednji put pobedio na startu martovskog Mastersa u Majamiju, posle čega je usledio niz ispadanja u najranijim fazama takmičenja i to u Monte Karlu, Beogradu, Minhenu i Madridu. Nije Duci dozvolio rivalu da ga „počisti“ iz italijanske prestonice, ali nije umeo da iskoristi prilike da izvrati udarac, brejkovima unese neizvesnost u duel i pokuša da ponovi uspeh iz 2019, kada je dogurao do Rafaela Nadala u 3. krugu.

Ključni trenutak prvog seta bio je 8. gem, jer je Australijanac tada slavio na protivnikov servis i krenuo ga trijumfu. Slična slika je viđena i u nastavku. Milman je uspeo da profitira tek na 3. brejk lopti u 5. gemu, da bi u sledećem spasavao svoj servis, međutim naš teniser se nije snašao, kao ni na 4:3 za Džona. Zato je njegova „žrtva“ iz Istanbula 2018. otišla na Beretinija ili Basilašvilija, dok njemu ostaje da vidi šta može popraviti u nastavku sezone.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari