Lionel Mesi (©Reuters)
Lionel Mesi (©Reuters)

Mesi i Barselona razgovaraju o novom ugovoru, dug put do realizacije jer zavisi od mnogo faktora

Vreme čitanja: 3min | uto. 11.05.21. | 17:48

Otac Horhe i predsednik Laporta se već sastali kako bi razgovarali o finansijskom i sportskom planu za Lionela

Još tokom predsedničke kampanje Đoan Laporta je ostanak Lionela Mesija u Barseloni stavio kao prioritet i sada je jasno da se španski biznismen zaista drži obećanja.

Katalonija je na nogama, sve bruji od saznanja lista Sport da su već počeli pregovori između Barselone i Lionela Mesija oko novog ugovora i ostanka na stadionu Kamp Nou i posle leta. Prvi čovek katalonskog velikana i Mesijev otac Horhe, koji mu je ujedno i zastupnik, održali su već nekoliko razgovora poslednjih dana kako bi definisali Lionelove planove za budućnost i o, naravno, finansijskom i sportskom momentu.

Izabrane vesti

22.00: (12,0) Levante (7,25) Barselona (1,20)

Kako najavljuje jedan od dva najpouzdanija izvora kada je u pitanju Barselona, konačna Barselonina ponuda za Mesija u ekonomskom i sportskom smislu najviše će zavisiti od rezultata koji bude ostvaren do kraja sezone. U prevodu – da li će Barselona moći da osvoji titulu ili ne.

Ono što je za navijače Barselone možda i najvažnije u ovom trenutku jeste da čvrst temelj za obnovu ugovora postoji. Dve strane uspele su da se nađu oko zajedničkih ciljeva, a Laporta je ocu Horheu do detalja izneo prvu verziju ugovora za argentinsku superzvezdu. Ovo je samo prvi korak ka konačnom raspletu, ali ogroman u smeru potpisivanja novog ugovora s obzirom da su se poslednjih meseci, a pogotovo od prošlog leta i onog haosa u klubu pod komandom Đosepa Marije Bartomeua, mogle uglavnom čuti priče o Mesijevom odlasku iz Barselone posle deceniju i po.

Sada su se stvari drastično okrenule u korist ostanka i produžavanja saradnje, a ne bi bilo pogrešno reći da je za to odgovoran upravo Đoan Laporta koji pokušava da iz pepela koji je za sobom ostavio Bartomeu izdigne novu, jaču Barselonu sa Mesijem kao nosećom figurom projekta. Sport ističe da su obe strane na istom zadatku i da je sada samo potrebno naći konačnu formu dogovora.

Neke nacrte smo već imali priliku da vidimo poslednjih dana i sedmica. Laporta za Mesija sprema ugovor kojim bi se vezao doživotno za klub, uz još nekoliko godina igračke karijere, potom kaljenja na direktorskoj poziciji najverovatnije u MLS, posle čega bi seo u fotelju i preuzeo neku od najodgovornijih funkcija u Barseloni.

Mesijeva najveća briga je navodno sledeća sezona. Odnosno, kako će klub s dugom od preko milijardu evra moći da ostane konkurentan? Već je bilo priče da je Laporta kod zasad nepoznatog američkog investitora obezbedio finansijsku injekciju od 500.000.000 evra, što bi trebalo da zakrpi neke rupe, ali ono što Mesi traži jesu garancije da će Barselona imati dugoročan plan i projekat jednog evropskog velikana. To znači da Mesi od kluba traži pojačanja na svim pozicijama kako bi se pre svega sa njega skinula doza pritiska s obzirom na godine u koje ulazi.

Pred Barselonom i Mesijevim ocem je dug put pregovora. Jer, sada se dolazi u fazu karijere kada treba razmišljati i o vremenu posle igračke karijere, ali Mesi je sada, više nego ikad u poslednjih godinu dana spreman da se obaveže na novu vernost klubu i tako stavi tačku na sve postojeće spekulacije. A to je Barseloni i te kako potrebno.

Dobrih vibracija ima, sada još samo da se pronađe zajednički jezik oko svih najvažnijih pitanja, pa da vidimo šta će nam to spremiti Barselona za leto.



tagovi

Lionel MesiHorhe MesiBarselonaletnji prelazni rok 2021Đoan Laporta

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara