©Reuters
©Reuters

Španija dobila veliko pojačanje pred Evropsko prvenstvo: Laport u dresu Crvene furije

Vreme čitanja: 2min | uto. 11.05.21. | 15:53

Defanzivac Mančester Sitija će zaigrati za selekciju Luisa Enrikea na kontinentalnoj smotri

Kako prenosi Marka, Ajmerik Laport će nastupati za reprezentaciju Španije na predstojećem Evropskom prvenstvu. Štoper Mančester Sitija je već neko vreme na radaru Fudbalskog saveza Španije, sam fudbaler je zainteresovan za dres Crvene furije, a napravljeni su i svi potrebni koraci kako bi i FIFA dala zeleno svetlo.

22.00: (12,0) Levante (7,25) Barselona (1,20)

Izabrane vesti

Ovaj 26-godišnji fudbaler je rođen u francuskom gradu Aženu, ali dosad nije upisao nijedan nastup za seniorsku selekciju Trikolora. Branio je boje omladinskih selekcija u domovini, upisao i 19 nastupa za U21 reprezentaciju, ali uprkos odličnim igrama na najvišem nivou evropskom klupskog fudbala nije zaigrao za državni tim, iako je u par navrata dobijao pozive.

Ideja o tome da Laport zaigra za Španiju rođena je još uoči Svetskog prvenstva u Rusiji, kada je na selektorskoj poziciji sedeo Đulen Lopetegi. Savez ima apsolutnu podršku Hose Manuela Franka, člana Višeg sportskog veća, a o izdavanju državljanstva fudbaleru Građana će se sutra zvanično raspravljati.

Marka je došla do informacija da Laport ispunjava sve uslove FIFA koji su potrebni da bi obukao dres sa španskim državnim grbom.

Selektor aktuelnog prvaka sveta Didije Dešan je istakao da mu Laport nije neophodan u reprezentaciji, pa je tako FS Španije, na čelu sa Rubialesom i Molinom, otpočeo proces za dobijanje dozvole koja bi omogućila bivšem fudbaleru Atletik Bilbao da zaigra za selekciju Luisa Enrikea već na kontinentalnoj smotri narednog meseca.

Imao je 26-godišnji defanzivac turbulentan početak tekuće sezone, mučila ga je povreda, a u jednom trenutku je bio pozitivan i na virus korona, pa je upisao svega 27 nastupa u ekipi Pepa Gvardiole. Kao štoperski tandem su se u međuvremenu ustalili Džon Stouns i Ruben Dijas, ali je Laport u poslednje vreme dobijao šansu u Premijer ligi.

Sa Laportom bi Enrike imao strašan izbor za mesta u srcu odbrane, fudbaler Sitija bi se za poziciju u startnih 11 borio sa Serhijom Ramosom, Erikom Garsijom, Pau Toresom i Injigom Martinezom, a s ozbirom da bi na Euro mogao da povede od 23 do 26 igrača, utisak je da će se na spisku bez problema naći pet štopera.


tagovi

Ajmerik LaportŠpanijaFS Španije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara