(©Reuters)
(©Reuters)

Barselonina borba sa avetima prošlosti za prvo mesto

Vreme čitanja: 3min | uto. 11.05.21. | 15:24

Levante je na Sijudad Valensiji često umeo da bude ona koščica što zastane u grlu za Blaugranu

„Još nije gotovo“, hrabre se igrači Barselone. I nije. Ali ne zavisi sve isključivo od njih. Ukazivale su se šanse Blaugrani, nije ih koristila i sada zavisi od volje Atletiko Madrida. Ipak, može Barselona da prenoći kao lider i tako prebaci lopticu u dvorište Madriđana. Sa Sijudad Valensije vidi se prvo mesto, Levante je poslednja linija odbrane.

Možda Barselona neće postati šampion, ali konačno ima priliku da oseti kako je to baškariti se na čelu tabele i posmatrati nervozu u redovima Reala i Atletiko Madrida. Svaka je na krv i nož, a za Blaugranu je gostovanje Levanteu sve samo ne lako. Ono na šta četa Ronalda Kumana može da računa je da će zatresti mrežu Levantea. Tako kaže tradicija, i neumoljiva je.

Izabrane vesti

22.00: (12.0) Levante (7.25) Barselona (1.20)

Blaugrana redovno postiže golove u Valensiji, ali joj bilans protiv Levantea ne ide naruku. Često je umeo tim sa Nou Kampa da zakaže kada izađe Žabama na crtu. Znaju to dobro u Barseloni, a sećaju se i kako su prethodnih puta prošli kada su mogli da izbiju na čelo tabele. Od Granadinih granata na Nou Kampu svima još zveči u ušima, a kasnije je Atletiko je izvukao baš ono što mu je odgovaralo – remi sa Barselonom i novi kiks Real Madrida.

Poprilično je miran Levante, spokojan dočekuje poslednje tri runde, jer mu je dovoljan jedan bod da sačuva status u Primeri ili da Alaves i Elče ne dobiju sve do kraja, što je malo verovatmno. Propustile su Žabe priliku da sve završe u Baskiji, na gostovanju Alavesu (2:2). Odrbrana je odradila majstorski posao, ali za domaćina, poklonila je Alavesu bod i pokvarila sve što je Morales uradio.

Na prste jedne ruke mogu se nabrojati utakmice u kojima je odbrana odradila besprekoran posao, a mreža Levantea ostala netaknuta. U četiri navrata je Levante trijumfovao bez da mu se mreža zatresla, a jedini tim slabiji u tom parametru je Valjadolid, koji je samo tri puta u 35. kola sačuvao mrežu.

Ronald Kuman neće imati na raspolaganju Ansua Fatija i Felipea Kutinja, vreme za kombinacije i odmaranje je prošlo. Svim raspoloživim snagamaudariće Barselona na Levante. Ustalila se formacija 3-5-2, a na Sijudad Valensiji će napadački tandem činiti Lionel Mesi i Antoan Grizman. Lepe uspomene nosi Blaugrana sa utakmice na Nou Kampu protiv Levantea. Mesi je doneo trijumf Blaugrani, ali se isto tako u Barseloni niko rado ne seća prethodnog gostovanja Žabama. Domaćin je slavio sa 3:1, i to posle preokreta u drugom poluvremenu, a u listu strelaca se upisao Nemanja Radoja, koji će preskočiti i ovaj meč zbog povrede.


tagovi

BarselonaLevantePrimeraŠpanija

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara