Bruno Fernandes i Fred (©Reuters)
Bruno Fernandes i Fred (©Reuters)

Kraljevi preokreta u lovu na Lisice

Vreme čitanja: 3min | uto. 11.05.21. | 13:33

Mančester Junajted na premijeri 36. runde Premijer lige dočekuje Lester

Crveni đavoli su usred paklenog rasporeda. U samo pet dana odigraće ukupno tri meča, pa je izvesno da će trener Ole Gunar Solskjer morati da kombinuje sastav već za večerašnji dvoboj sa Lesterom u sklopu premijere 36. runde Premijer lige (19.00).

Mančester Junajted je u prethodnom duelu pobedom protiv Aston Vile i matematički obezbedio plasman u Ligu šampiona, a protiv Lisica će imati priliku da se novim trijumfom približi gradskom rivalu i lideru Sitiju na sedam bodova zaostatka dva kola pre kraja, mada uz utakmicu manje još ima teoretske šanse da se dokopa titule, iako je ona izvesno u rukama Građana.

Izabrane vesti

19.00: (2,70) Mančester Junajted (3,25) Lester (2,75)

Dakle, šanse za krađu krune svode se na teoriju, pa je očekivano da Solskjer promeša karte protiv Lestera, jer ga već u četvrtak očekuje veliki derbi s Liverpulom, u kojem će sigurno želeti da napakosti najvećem rivalu i zatvori mu vrata Lige šampiona.

I protiv Aston Vile se videlo koliko su Crveni đavoli opasni kada prvi prime gol – deseti put ove sezone su se vratili i slavili u takvim okolnostima, tako da je prelaz iz dvojke u keca vrlo zanimljiva i primamljiva opcija za rizik.

Lester je prosuo dosta bodova u poslednje vreme, pa bi mu novi neuspeh dodatno poljuljao četvrtu poziciju, odnosno rasplamsao nadu konkurenciji. Keleči Ihenačo je u strašnoj formi sa 10 golova na poslednjih devet prvenstvenih mečeva, ali je Lester i pored njegovog i Olbrajtonovog gola pre par dana ponižen od strane Njukasla sa 4:2.

Prvi međusobni okršaj ove sezone završen je bez pobednika (2:2), posle čega su se dva tima sastala u četvrtfinalu FA kupa, gde su Lisice uz dva pogotka Ihenača eliminisale Junajted (3:1). Solskjerovi momci poprilično su raspucani sa 11 golova na prošle tri utakmice, a od toga je Edinson Kavani postigao pet i namestio dva. Matador i Đavoli su u strašnoj golgeterskoj formi.

Sve u svemu, Mančester Junajted ima priliku da dodatno odloži proslavu titule Sitija. Među timovima koji su trenutno u vrhunskoj formi, Junajted ima visoku ocenu, dok je Lester sa 63 boda na ivici plasmana u Ligu šampiona. Sa samo jednim osvojenim bodom u poslednja dva ligaška meča fokus momaka Brendana Rodžersa će biti na tome da već danas naprave džinovski korak ka mestu u kontinentalnoj eliti.

Što se kadrovske situacije tiče, izvesno je da u taboru Đavola neće biti

Marsijala, Džounsa i Džejmsa, dok je Megvajer pod znakom pitanja usled povrede skočnog zgloba. Sa druge strane, van stroja su Barns, Džastin i Morgan, a Evans je neizvestan.


tagovi

Premijer ligaMančester JunajtedLester

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara