11. maj  2021. 12.45  | Izvor: Tanjug

Hapšenja zbog pet kilograma droge i više vrsta oružja

BEOGRAD -

Beogradska policija zaplenila je više od pet kilograma heroina i arsenal oružja, i uhapsila trojicu osumnjičenih L. B. (32), N. L. (33) i N. M. (24).

Za L.B. je bila raspisana međunarodna poternica i on je sproveden u zatvor na izdržavanje kazne, a sva trojica se terete da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

heroin

MUP u saopštenju precizira da je policija najpre je u jednom ugostiteljskom objektu na Voždovcu, prilikom kontrole osumnjičenih ustanovila da je za L. B. raspisana međunarodna poternica, da bi pregledom automobila "golf", koji su koristili N. L. i N. M. pronašla oko 150 grama heroina i oko 300 grama smese za uvećanje mase narkotika.

U kući u okolini Sopota, u kojoj neprijavljeno borave N. M. i L. B, u zidu, policija je u "šteku" koji se elektronski otvara, pronašla oko pet kilograma heroina, oko 18 kilograma smese za uvećanje mase narkotika, dva revolvera, pištolj i škorpion sa prigušivačem, 10 kocki plastičnog eksploziva ukupne težine jedan kilogram, 126 komada municije različitog kalibra, tri prese, aparat za vakumiranje i veću količinu novca.

Policija je zaplenila i dva automobila.

Protiv N. M. i L. B. biće podneta i krivična prijava kojom se terete za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

N. L. i N. M. je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, navodi se u saopštenju.

Tagovi
Srodne vesti