11. maj  2021. 11.35  →  14. maj  2021. 10.59 | Izvor: RTV (Maja Stojanac)

„Kretanjem do zdravlja“ (AUDIO)

NOVI SAD, VRBAS -

Pod sloganom „Kretanjem do zdravlja“ obeležava se Međunarodni dan fizičke aktivnosti, radi podizanja svesti o značaju zdravlja. Tim povodom, održavaju se edukativne radionice, video – konferencije i predstave. Za RNS anketu je sprovela Maja Stojanac.

video icon audio icon

Novosađani sa kojima smo razgovarali kažu da im fizička aktivnost nedostaje zbog posla koji uglavnom obavljaju sedeći uz kompjuter. Kažu da je ona važna za psihofizičko zdravlje.

Redovna fizička aktivnost jedan je od ključnih faktora za vitalnost organizma i naše zdravlje, kaže za RTV doktor Valdemar Štajer.

Predstavnica organizacije udruženja građana „Otvoreni krug Novi Sad“ Ana Vrbaški govorila je za Radio Novi Sad o radionici „Telo kao instrument“, koja objedinjuje pokret kao fizičku aktivnost i umetnost.

Ona ukazuje na mogućnost razvijanja muzičkih, komunikacionih i psihofizičkih sposobnosti, primenom ove tehnike, dodajući da postoji mogućnost da se ona uvrsti u rad pedagoških institucija.

Vrbas: Koliko se krećemo i da li je to dovoljno?

Ove nedelje obeležen je Svetski dan fizičke aktivnosti. Zapitali smo se koliko se krećemo i da li je to na svakodnevnom nivou dovoljno.

Jedna takva analiza sprovedena je među mladima u opštini Vrbas.

Tagovi
Srodne vesti