(©AFP)
(©AFP)

AZIJA: Arnautović i Oskar izbijaju na vrh tabele, pada odluka o tituli u Emiratima, srpska kolonija u Uzbekistanu nastavlja da melje

Vreme čitanja: 3min | uto. 11.05.21. | 09:43

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju danas na najvećem kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Južna Koreja 1)

Zaustavio je Daegu niz Inčona od tri utakmice bez poraza i vratio ga na staro, pa domaćin čak i u slučaju trijumfa nad Pohangom ne može do prebega u gornji dom. Sa Pohangom se nikada ne zna, menja raspoloženje i izdanja kao kameleon boje. Ali, evidentan je rast forme. Posle tri pobede usledila su tri remija, i ako ne budu odstupili od tradicije, nastaviće se Pohangov niz bez neuspeha. Golovi redovno dolaze, na prethodnih pet sudara Inčona i Pohanga došla je igra GG.

ŠANGAJ PORT – ČANGČUNG, 14.00

(Fudbal, Kina 1)

Ne znaju Šangaj Port i Čangčung za poraz u novoj sezoni, ali bi pozitivan niz jednog tima trebalo da se završi, pošto u međusobnim okršajima izbegavaju remije. Podela bodova kada dele megdan ne dolazi u obzir. Marko Arnautović i Oskar sa jedne, a Rišairo Živković sa druge strane. Šangaj je sakupio sedam bodova, a austrijski reprezentativac je već spakovao tri gola i drugi je strelac tima iza Brazilca Rikarda Lopeza, koji je postigao gol više. Dvojac Šangaja predvodi listu strelaca u kineskoj ligi, a rivali nisu imali rešenje za Arnautovića i Lopeza u prva tri kola. Čangčung će biti na velikom ispitu.

SOGDIJANA – ANDIJAN, 15.55

(Fudbal, Uzbekistan 1)

Sogdijana je uz Pahtakor jedini tim u ligi bez poraza, a ukolikobaci na kolena Andijan, reuzeće lidersku poziciju i štafetu od Pahtakora. Istina, imaće dva meča više i vrlo brzo će opet gledati u leđa glavnom konkurentu za osvajanje nacionalne titule. Luka Čermelj, Marko Kolaković standardni su u startnoj postavi Sogdijane, a tu je i Milan Mitrović. U zoni ispadanja je Andijan, ali zna kako sa Sogdijanom. Na poslednja tri meča je otkinuo Sogdijani po bod.

AL DŽAZIRA – KOR FAKAN, 20.00

(Fudbal, UAE 1)

Miloš Kosanović je na korak do stavljanja krune na glavu sa Al Džazirom. Tim iz Abu Dabija zadržao je bod prednosti u odnosu na Beni Jas i sve drži u svojim rukama. Za titulu igra na domaćem terenu protiv tima koji je uplovio u mirnu luku, ali je umeo da zaprži čorbu Al Džaziri. Na poslednja dva odmeravanja snaga Kor Fakan je slavio bez primljenog gola.

BENI JAS – AL VAHDA, 20.00

(Fudbal, UAE 1)

Beni Jas je uz Šabab Al Ahli u najboljoj formi, neporažen je na 11 uzastopnih utakmica u prvenstvu, ali bi sporije paljenje moglo da ga košta lovorika, kao i dva remija u prethodne tri runde. Propustio je priliku Beni Jas da obiđe Al Džaziru i sam odlučuje o svojoj sudbini. Ovako, moraće da čeka kiks Al Džazire, a trijumf protiv Al Vahde je imperativ. U prvom krugu Beni Jas je spakovao Al Vahdi po gol za poluvreme. Ko god da osvoji titulu, jedan Srbin će se popeti na tron. Ako to bude Beni Jas, Saša Ivković će prigrliti pehar.

AL ITIHAD – AL ŠARJAH, 20.00

(Fudbal, UAE 1)

Iskoristio je Al Šarjah remi Al Itihad Kalbe sa Beni Jasom, preuzeo je treće mesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona u Aziji i na dobrom je putu da zadrži tu poziciju iako igra na strani. Izbacio je Al Šarjah ekipu Al Itihada iz Kupa Ujedinjenih Arapskih Emirata i još tri puta mu uzimao meru u prvenstvu. Recept za trijumf ima, pobeda i kvalifikacije za Ligu šampiona mu se crtaju, a na ruku mu ide i to što se u poslednjem kolu sastaju timovi koji su pikirali treće mesto – Al Šabab i Al Nasr.



tagovi

Azija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara