U tri grada u Srbiji revakcinisano više od 50 odsto stanovnika 1Foto: EPA-EFE/ETIENNE LAURENT

Beograd, Niš i Užice prešli su 50 odsto vakcinisnih, rekao je danas za RTS direktor Kancelarije za e-Upravu Mihailo Jovanović.

On je naglasio da je do sada u Srbiji dato tri miliona 830.000 doza vakcina, od čega je dva miliona i 170.000 prvih doza, a milion i 660 drugih doza, dok se milion i 380 hiljada računa kao imunizovano.

Jovanović je za RTS rekao da ne postoji definicija kada se stiče kolektivni imunitet.

Cilj je, kako je objasnio, da se prvo dođe do 50 posto imunizovanih iznad 18 godina, a onda da se imunizuje tri miliona građana.

„Vakcinacija se nastavlja odličnom dinamikom. Građanima je na raspolaganju kako žele da se vakcinišu, mogu da se prijave preko sajta e-uprave, ili da odu na punkt i da se vakcinišu bilo kojom vakcinom bez zakazivanja“, istakao je Jovanović za RTS.

On je naveo i da je u tri grada vkacinacija prešlo 50 odsto. Pored Beograda u kom je vakcinisano 500.000 građana, tu su još Niš i Užice.

Ispod 20 odsto vakcinisanih, kako je kazao, imaju gradovi Tutin, Novi Pazar, Žagubica.

On je istakao i da je za nekoliko dana vakcinisano 6.000 ljudi u tržnim centrima i da se trenutno vakcinacija odvija u šest tržnih centara.

„Građani vole posle radnog vremena, da dođu da se vakcinišu, bez zakazivanja. Može da se bira vakcina“, naveo je Jovanović za RTS i najavio da se razmišlja o otvaranju dva punta za vakcinaciju u tržnim centrima Delta i Roda .

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari