(Fresno State Buldogs)
(Fresno State Buldogs)

Nekada među 25 najtalentovanijih srednjoškoloca u SAD, sada trenira sa Zemuncima

Vreme čitanja: 2min | uto. 11.05.21. | 08:48

Ukoliko prođe probu, možda već u Superligi zaigra za Mladost

Sreća nije pogledala Nivena Harta (21, 196 cm) na prošlogodišnjem draftu, ali se zato sada osmehnula ekipi KK Mladosti koja je dovela mladog američkog beka na probu.

Hart je već odradio prvi trening sa Zemuncima i ukoliko zadovolji ukuse trenera Dragana Jakovljevića i uprave, mogao bi već u plej-ofu Superlige da zaigra za prvaka KLS.

Izabrane vesti

Ko je uopšte Hart i odakle u Srbiji? Svojevremeno je kao jedan od 25 najtalentovanijih američkih srednjoškolaca u svom godištu izabrao da košarkašku karijeru nastavi na fakultetu Fresno Stejt.

Kao brucoš je u sezoni čiji je kraj "pokosila" pandemija korona virusa, imao prosek od 8,7 poena i 2,5 skokova za 17,7 minuta na 26 utakmica. Najbolji studentski dani su mu bili u poslednjih osam mečeva u kojima je prosečno beležio 16,7 poena, računajući 29 spakovanih Koloradu Stejtu i 30 San Hoze Stejtu, kada je postao prvi igrač Buldoga koji je stao na kvotu 30 još od 1998. godine.

Pošto je sezona prekinuta, Hart je odlučio da se oproba u NBA, odnosno na draftu...

"Regrutavali smo ga prošle godine, on je došao i odradio veličanstven posao, posebno u drugom delu sezone, posle oporavka od povrede. Želimo mu sve najbolje", izjavio je tada Džastin Hatson, trener Fresno Stejta.

Momku koji je igrao za srednjoškoski tim iz rOdnog Ouk Ridža (Florida), zabrana pokaznih treninga zbog korona virusa nije mu dozvolila da demonstrira znanje "uživo" pred NBA timovima, pa se u novembru 2020. nije se našao među 60 izabranih.

Sada je rešio je da krene drugim putem koji ga je naveo u Zemun...



tagovi

Mladost ZemunNiven HartDragan Jakovljević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara