Vivo obećava tri godine Android ažuriranja za predstojeće flagship modele

Vivo-ovi predstojeći premijum telefoni X-serije dobiće tri godine nadogradnje Android OS-a i bezbednosna ažuriranja, objavila je kompanija. Ta politika će stupiti na snagu za telefone lansirane posle jula 2021. u Evropi, Australiji i Indiji.

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 11.05.2021.

09:15

Vivo obećava tri godine Android ažuriranja za predstojeće flagship modele
Foto: Robert Way / Shutterstock.com

"Obećavamo našim kupcima da će moći da uživaju u premium iskustvu pametnih telefona tokom dužeg perioda i da će i dalje imati koristi od najnovijih softverskih mogućnosti", rekao je u izjavi tehnički direktor kompanije Vivo i potpredsednik Iujian Shi.

Tom najavom, Vivo se pridružuje maloj, ali rastućoj grupi Android proizvođača koji obećavaju trogodišnja ažuriranja OS-a za svoje vodeće pametne telefone. Google već dugo ima slične smernice za svoje Pixel telefone. Prošle godine, Samsung je najavio politiku update-a "tri generacije" OS-a, koja pokriva neke Galaxy uređaje, kojima se HMD pridružio u aprilu, obećavajući dve godine ažuriranja Android OS-a i tri godine bezbednosnih ažuriranja na svojim novim telefonima X-serije. Čak je i LG rekao da će ponuditi tri godine ažuriranja za Android OS iste nedelje kada je objavio da izlazi iz poslovanja sa pametnim telefonima. Ove godine, Samsung je dodao da će odabrani uređaji takođe dobiti dodatnu godinu bezbednosnih ispravki, za ukupno četiri godine podrške. Tri godine ažuriranja OS-a veliki su napredak tokom dve godine koje su ranije bile standard za većinu proizvođača Android-a, ali u budućnosti bi se to moglo proširiti na čak četiri godine. Prošlog decembra, Google i proizvođač čipova Qualcomm najavili su da rade na tome da proizvođačima olakšaju da ponude čak četiri generacije Android OS-a i bezbednosnih ispravki, počev od uređaja opremljenih najnovijim Kualcommovim vodećim procesorom, Snapdragon 888.

Nova politika kompanije Vivo stavlja je ispred drugih proizvođača pametnih telefona OnePlus i Oppo. Od 2018. godine, zvanična politika OnePlus-a je bila da nudi dve godine nadogradnje verzije Android-a i tri godine bezbednosnih ispravki. U međuvremenu, najnovija izjava Oppo-a, kaže da kompanija nudi dvogodišnje bezbednosne ispravke i da je opšta politika da ponudi dve generacije ažuriranja za Android OS. Današnja najava nesumnjivo će napraviti prritisak na Oppo i OnePlus da slede primer Vivo-a.

Ove brojke su ipak veoma slabe u poređenju sa Apple-ovom istorijom ažuriranja. Prošle godine je objavio najnoviju verziju iOS-a, verziju 14, na uređajima starim kao iPhone 6S iz 2015. godine, peto veliko ažuriranje koje je stiglo na telefon.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: