VIDEO: Autoput na kojem možete polukružno okrenuti

Polukružno okretanje na autoputu po pravilu je nemoguće, osim u ovakvim slučajevima.
Kina je ogromna zemlja raznovrsnih pejzaža, koji vrlo često pred građevinare stavljaju velike izazove. To je posebno uočljivo u izgradnji puteva, koja poslednjih godina drastično menja zemlju. Impresivni građevinski poduhvati događaju se vrlo često, poput ovog u provinciji Guejdžou.
 
Radi se o planinskom području u kojem je veći deo autoputa podignut iznad zemlje, a neretko se kolovoz useca u vrhove planina. Mesta je toliko malo da je ponekad nemoguće izgraditi isključenje sa autoputa. U takvim slučajevima prave se ovakve petlje, gde se prilikom isključenja sa autoputa petljom polukružno okrećete i menjate smer kretanja u pravcu koji ima izgrađen silazak sa autoputa prema mestu Houhau.
 
Ovim polukružnim skretanjem se vozi do 40 km/h, a radi se o jednoj od najimpresivnijih putnih infrastruktura izgrađenih u novije vreme.
 
Kina trenutno ima mrežu autoputeva dugu čak 150.000 kilometara, a godišnje gradi oko 10.000 kilometara novih autoputeva.
 
  • NSdjanin

    15.05.2021 08:14
    Nemoguće?!
    Na Tajlandu postoji mogućnost za polukružno okretanje na skoro svakom autoputu, i to na skoro svakih 10ak kilometara, tako da ne znam na šta ste mislili pod ovim "nemoguće"?! Gde je nemoguće? U Kini i Srbiji?!
  • BobaNs

    11.05.2021 13:40
    A vidim ti si pismen i skolovan covek, aj majke ti ne lupaj vise, jedino sto ste videli je SAD i to vam je sve, a Kini su duzni 700 milijardi, tako da ne znam ko je beda
  • Uništena priroda

    11.05.2021 12:40
    Jadni koji će ovo održavati
    rasturanje prirode.Bas na najdivljijem delu polukruzno okretanje a moze polukruzno da se okrene i u svom smeru videli smo kod nas da voze kontra.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.