©Reuters
©Reuters

Rasprodaja u Ajndhovenu: Šestorica na izlaznim vratima, sidro dižu i Malen i kapiten Damfris

Vreme čitanja: 3min | pon. 10.05.21. | 23:20

Sprema se generalka na Filips stadionu

Ajaks dominira u Holandiji, osvojio je duplu krunu ove sezone, pa su timovima poput PSV-a još jednom ostale samo mrvice. Filipsovce u poslednja dva kola čeka borba sa AZ Alkmarom za drugo mesto i plasman u Ligu šampiona, ali kako god da se ona okonča, pred sastavom iz Ajndhovena su brojne promene. Veliki broj prvotimaca je na izlaznim vratima, klub ima i finansijske poteškoće, pa je spreman da proda i neke od najboljih igrača poput Donjela Malena i Denzela Damfrisa.

PSV je prema informacijama holandskih medija izgubio oko 25.000.000 evra u sezoni na izmaku. Pandemija je napravila probleme svim klubovima na svetu, pa tako timu iz Ajndhovena, koji minus planira da pokrije prodajom igrača.

Izabrane vesti

Četvrtak, 14.30: (1,20) PSV (6,75) Zvole (14,0)

Donjel Malen je svakako jedan od najvrednijih u ekipi, njegova vrednost na tržištu se procenjuje na oko 30.000.000 evra. Vezan je ugovorom za klub do leta 2024. godine i svakako se od njegove prodaje očekuje najveći prihod. Momak koji je u klub stigao leta 2017. godine iz Arsenala se nalazi na radaru nekoliko timova iz Premijer lige, dovodio se i u vezu sa Milanom, dok su španski mediji poslednjih nedelja prenosili da ga Barselona vidi kao alternativu za Memfisa Depaja.

Što se tiče Denzela Damfrisa, koji je u sezoni na izmaku bio i kapiten ekipe, procena je da se njegova vrednost kreće oko 18.000.000 evra. Redovan je na spiskovima holandske reprezentacije, čini se da je spreman za novi korak u karijeri, takođe se pominjalo da ga prati Milan, a tokom zimskog prelaznog roka je bio povezivan i sa Njukaslom.

Istakao je da mu Premijer liga i Bundesliga odgovaraju.

"Nisam otišao zbog pandemije i veoma sam srećan u PSV-u. Ali ipak osećam da sam kao fudbaler i osoba spreman za naredni korak u inostranstvu. Premijer liga i Bundesliga mi leže. Mislim da svi vide da sam spreman da nastavim dalje", istakao je početkom godine holandski reprezentativac.

Na izlaznim vratima je i 19-godišnji Mohamed Ihataren. Talentovani ofanzivni vezista na leto ulazi u poslednju godinu ugovora, a za njegove usluge je već zainteresovan Ajaks. S ozbirom na situaciju sa ugovorom, nema sumnje da će imati veliki broj udvarača.

PSV bi mogli da napuste i zadnji vezni Pablo Rosario, kao i nemački štoper Timo Baumgartl. Problem postoji i sa talentovanim krilom Nonijem Maduekeom, koji nije zadovoljan minutažom. Ugovorom je vezan za klub do leta 2024. godine, ali ukoliko ne dobije garancije da će se njegov status promeniti, momak koji je fudbalsku karijeru gradio kroz akademije Kristal Palasa i Totenhema bi takođe mogao da digne sidro.

Izvesni su i odlasci Ricua Doana, koji je na pozajmici u Arminiji Bilefeld, zatim Portugalca Brume (na pozajmici u Olimpijakosu), kao i Derika Lukasena (pozajmica u Kasimpaši).

Dakle, pred PSV Ajndhovenom je kompletan remont, već je angažovano i prvo pojačanje za narednu sezonu, iz Tventea je angažovan golman Joel Dromel, a u klubu se nadaju da će od investitora dobiti i finansijski injekciju u vrednosti od 50.000.000 evra, kako bi na što bolji način sproveli totalnu rekonstrukciju igračkog kadra.


tagovi

PSV AjndhovenDonjel MalenDenzel DamfrisMohamed Ihataren

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara