Šapić: Ujedinjenje sa SNS do kraja maja

Sastanak delegacija Srpske napredne stranke (SNS) i Srpskog patriotskog saveza (SPAS) održan je danas, a lider SPAS-a Aleksandar Šapić najavio je ujedinjenje dve stranke do kraja maja.
Šapić je precizirao da će do tada biti održan Glavni odbor i javnost dobiti više informacija.
 
"Utisak je dobar, sve je onako kako smo i očekivali. Pričali smo sada o nekim tehničkim stvarima i o tačkama oko kojih ćemo se ujediniti", rekao je Šapić.
 
Na pitanje da li je SPAS jednoglasno doneo odluku na organima stranke o ujedinjenju, kazao je da će se Glavni odbor tek održati, ali da su svi u Predsedništvu stranke obavešteni, kao i lokalni odbori u Srbiji, te da je "reakcija bolja nego što je očekivao".
 
Na pitanje o čemu su danas govorili, kaže da ne bi o detaljima, ali da ništa spektakularno nije bilo, odnosno govorilo se o tome što su Vučić i on već započeli ranije.
 
Na pitanje novinara da li je dobio pohvale za sinoćni nastup u jednoj televizijskoj emisiji, Šapić je rekao da jeste.
 
Vučević: Konačna odluka o ujedinjenju 29. maja
 
Potpredsednik Srpske napredne stranke (SNS) Miloš Vučević izjavio je da će konačna odluka o ujedinjenju te stranke sa SPAS-om biti doneta 29. maja, kada će biti održane i sednice Predsedništva i Glavnog odbora SNS.
 
Vučević je posle sastanka rekao da je razgovor o procesu ujedinjenja bio "dobar i konkretan" i da je delegacija SNS "pokazala puno uvažavanje i poštovanje stranke Aleksandra Šapića". Dodao je da su na sastanku zaduženi članovi SNS i SPASA-a koji će po resorima voditi dalje konkretne razgovore o pravno-tehničkim pitanjima, o ujedinjenju na lokalnim i regionalnom nivou.
 
Na pitanje da li se razgovaralo o budućoj funkciji Šapića posle ujedinjenja u jednu stranku, Vučević je kazao da se danas nije razgovaralo o funkcijama već o "programima i ciljevima i kako se ujedinjenjem može doprineti daljem razvoju Srbije".
  • joker

    11.05.2021 11:30
    samo osmeh
    hahah
  • Tole

    11.05.2021 07:39
    Sem ujedinjenja bilo je tu i proširenja
  • razocarao si me

    11.05.2021 07:20
    nismo ti glas na izborima dali da bi se ujedinio sa naprednjacima

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.