(©YouTube/printscreen)
(©YouTube/printscreen)

Klaudio Lotito dobija još jedan klub u Seriji A: Salerno slavi povratak u elitu, Tomovićev SPAL ostao bez plej-ofa

Vreme čitanja: 2min | pon. 10.05.21. | 16:01

Odigrano poslednje kolo Serije B

U neuobičajenom terminu, pondeljekom popodne, odigrane su utakmice poslednjeg kola Serije B.

Dosta toga bilo je neizvesno, a saznali smo da će uz Empoli direktno u najjači rang italijanskog fudbala i Salernitana, po treći put u svojoj istoriji. Pobedom nad Peskarom u gostima 3:0 overena je druga pozicija, mada su golovi Andersona, Kasasola i Tutina u poslednjih pola sata meča bili i nepotrebni pošto je Monca izgubila 0:2 od Breše na svom terenu i ostala na trećem mestu.

Izabrane vesti

Pored kluba iz grada poznatog po trci Formule 1 u polufinale plej-ofa će i Leče, dok će utakmicu više ova dva tima u borbi za plasman u Seriju A morati da igraju Venecija, Ćitadela, Breša i Kjevo.

Uprkos pobedi nad Kremonezeom 1:0, pogotkom Jakopa Segrea u 81. minutu, SPAL bivšeg srpskog reprezentativca Nenada Tomovića nije uspeo da se domogne doigravanja. Prošlosezonski učesnik elite ostao je na istom broju bodova kao Kjevo i Breša, ali s najslabijim učinkom u međusobnim duelima.

U trećeligaški karavan sele se Kosenca, Ređijana, Peskara i Entela.

Promocija Salernitane u Seriju A može se gledati i kao njen debi u najjačem rangu, pošto je klub sa juga Italije 2005. godine promenio ime zbog bankrota u U.S. Salerno 1919 (godina kada je originalno osnovan). Leta 2011. usledili su novi problemi, te je klub potpuno izbačen iz italijanskog fudbala. Osnovan je tada Salerno Kalčo, koji je uzeo učešće u Seriji D, a glavnu reč vodio je predsednik Lacija Klaudio Lotito. Đegov zet Marko Mecaroma postavljen je za predsednika kluba, pa će biti zanimljivo videti šta će se dešavati kada se Lacio i Salernitana (od jula 2012. ponovo US Salernitana 1919) sastanu u Seriji A.

SERIJA B – 38. (POSLEDNJE) KOLO

Ponedeljak

Kjevo - Askoli 3:0 (1:0)

Ćitadela - Venecija 1:1 (0:1)

Empoli - Leće 2:1 (0:1)

Vićenca - Ređijana 2:1 (1:1)

Monca - Breša 0:2 (0:0)

Peskara - Salernitana 0:3 (0:0)

Piza - Entela 3:2 (1:1)

Pordenone - Kozenca 2:0 (0:0)

Ređina - Frozinone 0:4 (0:2)

SPAL - Kremoneze 1:0 (0:0)



tagovi

Nenad TomovićSalernitanaSerija BSerija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara