KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Obradović u foto-finišu za četvrtu prolećnu radost Sušičana

Fudbaleri Sušice savladali su ekipu užičke Slobode u utakmici 29. kola Srpske lige Zapad sa minimalnih 1:0 (0:0). Odlučio je pogodak Strahinje Obradovića u trećem minutu sudijske nadoknade vremena, koji je Kragujevčanima doneo dragocene bodove u borbi za opstanak.

Punih pet kola Sušičani nisu osetili slast trijumfa, što ih je dovelo u situaciju da strepe za opstanak u srpskoligaškom društvu. Zbog toga se pobeda u susretu sa Užičanima nametala kao apsolutni imperativ, kako bi se mirne glave dočekao sam finiš sezone.

Ušli su Sušičani veoma borbeno i motivisano u ovu utakmicu i od prvog minuta krenuli su da pletu mrežu oko protivničkog gola.

Već na samom početku meča viđena je jedna sporna situacija u kaznenom prostoru gostiju. Đukić je centirirao, a lopta pogodila kapitena Slobode Cvetića u ruku, međutim sudija Miroslav Miletić iz Gornjeg Milanovca nije se usudio da pokaže na „belu tačku“.

Usledio je potom dobar udarac Vulića iskosa sa leve strane, ali i još bolja intervencija golmana Slobode Đokovića. Par minuta kasnije zapretio je i kapiten Sušice Đurđević udarcem sa ivice kaznenog prostora, koji je završio daleko preko gola.

Imali su i gosti jednu izuzetno povoljnu priliku da dođu do gola u prvih 45 minutu, kada je golman Sušice Aleksa Pešić zaustavio lukav pokušaj Ilića.

Još bliži golu Užičani su bili početkom drugog poluvremena, kada je nakon udarca Nešovića i još jedne dobre intervencije Pešića lopta došla Glišovića, koji pogađa okvir gola. U prilici se potom našao i Đorđević, ali se Pešić hrabro bacio u noge napadaču Slobode i uspeo da prigrabi loptu.

Kako se utakmica bližila svom kraju, tako su i napadi Sušičana postajali sve učestaliji, ali je odbrana Užičana stoički odolevala.

I kada je delovalo da će i treći uzastopni meč na Sušičkom brdu biti okončan bez golova, Strahinja Obradović se u trećem minutu sudijske nadoknade vremena postarao da sva tri boda ipak završe na kontu Sušice.

Kragujevčani su se ovim trijumfom vratili na deseto mesto srpskoligaške tabele, a od zone ispadanja udaljeni su pet bodova.

Narednog vikenda učenike trenera Vladimira Božovića očekuje gostovanje ekipi Sloge 33 u Petrovcu na Mlavi.

SUŠICA – GFK SLOBODA 1:0 (0:0)

KRAGUJEVAC
Stadion:
FK Sušica.
Igrano bez prisustva publike.
Sudija:
Miroslav Miletić (Gornji Milanovac).
Strelac: Obradović u 90+3. minutu za Sušicu.
Žuti kartoni: Obradović (Sušica), Miličić, Jaraković (GFK Sloboda).

SUŠICA: Pešić, Baroš, Jovović, Arsenijević, Đurđević, Vulić, Cvijović (od 66. Marinković), Đukić, Petrović, Nedović, Milutinović (od 57. Obradović).

GFK SLOBODA: Đoković, Vučković (od 88. Jaraković), Cvetić, Đorđević, Milanović, Marjanović, Glišović (od 76. Topalović), Stamenić (od 61. Gajić), Miličić, Ilić (od 46. Nešović), Tomić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!