Samir Memišević u dresu reprezentacije Bosne i Hercegovine (©Reuters)
Samir Memišević u dresu reprezentacije Bosne i Hercegovine (©Reuters)

Kina: Memišević na Morena i Jonjića za nastavak pobedničkog niza, Bilić traži novi trijumf

Vreme čitanja: 2min | pon. 10.05.21. | 10:33

Fudbaleri Hebeja dočekuju Šanhaj Šenhuu od 12 časova u okviru 4. kola Superlige, posle čega se sastaju Vuhan i Peking

Nastavlja se šampionat Kine, u ponedeljak su na programu dva meča 4. kola grupe B. Zanimljiviji od njih trebalo bi da počne od 12 časova, kada će se sastati Hebej i Šangaj Šenhua.

Nijedan od ta dva tima nije još doživeo poraz u novoj sezoni. „Tvrdi“ Hebej je posle početnog remija sa Vuhanom (1:1) „minimalcima“ dobio Daljen i Tjenđin. Oprezna, čvrsta igra sa malim brojem golova očigledno krasi izabranike južnokorejskog trenera Džong-Bu Kima.

Izabrane vesti

12.00: (5,00) Hebej (3,50) Šangaj Šenhua (1,67)

Važan šraf u takvoj postavci jeste povremeni reprezentativac Bosne i Hercegovine, Samir Memišević. Ovaj 27-godišnji štoper bio je starter na svim dosadašnjim mečevima, a u Hebej je stigao u februaru prošle godine iz Groningena za 1.500.000 evra. Sudeći po igrama na terenu, prija mu kineski fudbal.

Njegov zadatak u ponedeljak biće da zaustavi kolumbijskog veterana Đovanija Morena, kapitena Šangaj Šenhue. On je predvodio napad svog tima i na prethodna tri meča, a do sada je postigao jedan pogodak, protiv Pekinga (3:1). I Šangaj ima jednog igrača sa Balkana, hrvatskog internacionalca Mateja Jonjića. Ovaj 30-godišnji štoper je svojevremeno igrao za Osijek, kasnije je nastupao u Južnoj Koreji i Japanu, a u Šangaju je od ove sezone.

Hebej i Šangaj su standardni rivali u poslednjih pet godina. Odigrali su 10 susreta do sada, a Šangaj je bolji, sa pet pobeda, naspram Hebejove četiri. Samo je duel odigran u junu 2016. godine završen remijem, 2:2. Na osam od 10 njihovih susreta došla je i igra GG.

14.00: (3,15) Vuhan (3,15) Peking (2,25)

Taman kada se taj meč završi, na teren u Sudžou će Vuhan i Peking Guan, na čijoj klupi sedi hrvatski stručnjak Slaven Bilić. Peking je ostvario jednu pobedu u prva tri kola, Vuhan samo dva remija, pa je razlika između ove dve ekipe jedan bod. Oni su se do sada sastajali 10 puta, a interesantno je to da je Peking pobedio na prvih osam duela. Prošle sezone je Vuhan napokon izbegao poraz (2:2), da bi ga zatim u decembru eliminisao u četvrtfinalu Kupa Kine sa ubedljivih 3:0.

Bilić je u Peking stigao sa velikim ambicijama, ali nije sve počelo kako je planirao. Prve bodove je osvojio tek u prošlom kolu trijumfom nad slabim Dalijanom sa 2:0. Još uvek nije proradio Sedrik Bakambu, nekadašnji napadač Viljareala i Burse. Prošle sezone je on postigao 14 golova na 19 mečeva i bio je najbolji igrač Pekinga, ali ove godine još nijednom nije zatresao mrežu rivala i čeka se na njegov prvenac. Možda upravo dođe protiv Vuhana.


tagovi

Kina 1Šangaj ŠenhuaHebejSlaven Bilić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara