Aktuelno

Covid – između javnog i privatnog
10.05.2021. - 17.05.2021.

Covid – između javnog i privatnog


Ustanova kulture Parobrod Vas poziva u ponedeljak, 10. maja u 19h na otvaranje foto izložbe „Covid – između javnog i privatnog‟.

 

 

Izložba se otvara u saradnji sa magazinom National Geographic Srbija u okviru festivala Vizualizator čiji je organizator Centar za razvoj fotografije.

Ove godine smo svedočili fizičkoj, društvenoj i kulturnoj izolaciji. Želimo da pokažemo kako se naše društvo ponašalo javno, a kako privatno. Samim tim, izložba je podeljena u dve kategorije koje na različit način prikazuju svakodnevni život u novim, nepredviđenim uslovima.

Kategorija JAVNO pokazuje kako je izgledao svakodnevni život i kako su se u njemu ponašali pojedinci, institucije i društvo u celini, a kategorija PRIVATNO ovekovečava lične priče autora o izolaciji ili samoizolaciji.

Festival fotografije VIZUALIZATOR  je dinamičan događaj međunarodnog karaktera, od velikog značaja za razvoj fotografske scene u Srbiji i uspostavljanje interkulturnog dijaloga, budući da se među njegovim izlagačima nalaze imena svetski priznatih profesionalnih fotografa. Festival osmu godinu zaredom pokazuje bogatstvo i vitalnost istorijskog i savremenog fotografskog stvaralaštva. Tokom svog bogatog petnaestodnevnog programa, Festival predstavlja domete, kako svetske, tako i domaće fotografske scene.

Cilj projekta je promocija fotografske umetnosti, dokumentarne fotografije i medijske pismenosti.

Otvaranje izložbe biće održano uz primenu svih mera za suzbijanje virusa Covid19.

 

objavljeno10.05.2021.

Pretraga




Prijava na mail listu

Unesite vašu e-mail adresu

Unesite kod

Nečitljiv kod? Generišite novi

Zašto se prijaviti?

Garancija privatnosti.