Ilustracija (©Reuters)
Ilustracija (©Reuters)

Napad huligana na ćerku Peskarinog trenera kao uvertira Salernitaninog meča za plasman u Seriju A

Vreme čitanja: 4min | pon. 10.05.21. | 09:57

Na programu je u ponedeljak od 14 časova kompletno poslednje kolo Serije B. Drama je na vrhuncu, pošto su ostale još jedna viza za Seriju A, dve za plej-of, ali i dve za klubove koji se sele u niži rang

Odličan sistem takmičenja u Seriji B doneo nam je pravu dramu uoči poslednjeg kola. Dva tima se bore za plasman u elitu italijanskog fudbala, četiri za dva mesta u plej-ofu za promociju u Seriju A, ali i nekoliko njih pokušavaju da izbegnu ispadanje u treću ligu. Odgovor na ono najzanimljivije pitanje daće nam okršaj Peskare i Salernitane.

Delfini iz Peskare su pre samo četiri godine igrali u Seriji A, a sada im je izvesna selidba u treći rang. Čak ni pobeda Peskare, uz poraze Ređijane i Kozence ne bi bila dovoljna da se ne ispadne, pošto u slučaju istog broja bodova odlučuje bolji međusobni skor. Kozenca ima tri boda više od Delfina i pobedu sa 3:0 od pre desetak dana, a kako je prvi meč završen 0:0, Peskara će da se pridruži Virtus Enteli u nižem rangu.

Izabrane vesti

14.00: (12,00) Peskara (5,80) Salernitana (1,25)

Užasne scene kao uvertira za taj meč. Ćerka Peskarinog trenera Đanluke Grasadonije, 18-godišnja Paola, napadnuta je u subotu uveče na ulici. Huligani sa obeležjima Salernitane su je gurali i šutirali, uz komentar da prenese poruku svom ocu. Naime, Paola živi sa majkom Anabelom u Salernu, gradu odakle je Salernitana.

Nadamo se da će ovi kriminalci, a to nikako nisu navijači, da budu identifikovani i privedeni pravdi. Ovo je prvi put da se desilo da meta napada bude član porodice, a ne osoba koja je direktno u klubu“, navodi se u saopštenju koje je potpisala Anabela Kastanja. Trener Peskare nije želeo da se oglašava u medijima, a čak je otkazana i konferncija za medije koja je trebala da se održi pre utakmice.

Iznenađenju Peskare ipak se zdušno nada Monca, koja bi onda imala dobru šansu da se plasira direktno u Seriju A. Naime, Salernitana je trenutno 2. na tabeli sa dva boda više od Monce, ali je izgubila i oba direktna susreta sa tim timom. U slučaju kiksa, Monca bi eventualnom pobedom nad Brešom imala priliku da je prestigne.

Međutim, ni to neće da bude lako. Tim čiji je član naš fudbaler Nikola Ninković u poziciji je da pobedom osigura mesto u doigravanju za treću vizu za Seriju A. Breša je u seriji od tri uzastopne pobede (Monca ima jedan trijumf više u nizu), a samo joj tri boda garantuju 7. ili 8. poziciju, Venecija i Čitadela su još u prošlom kolu obezbedili četvrtfinale plej-ofa, dok će Leče i trećeplasirani tim na kraju šampionata sigurno da započnu doigravanje od polufinala.

14.00: (1,67) Monca (3,80) Breša (5,30)

Pored Breše, za jedno od dva mesta u četvrtfinalu bore se i Kjevo i SPAL, koji imaju isti broj bodova kao Breša, ali i Ređina, koja još ima samo teoretsku šansu da se domogne plej-ofa ako dva od ta tri tima izgube.

Kjevo, za koji igra naš Filip Đorđević, u poslednjem kolu dočekuje Askoli, tim koji ne zna za poraz od početka aprila i koji je na poslednjih šest mečeva ostvario pet pobeda, uz jedan remi. Poslednja dva susreta Kjeva i Askolija okončana su nerešenim rezultatom.

SPAL je u prošlom kolu pobedom nad Ređijanom prekinuo seriju od tri uzastopna poraza, ali je tim Nenada Tomovića i pored toga u situaciji da mora da pobedi kako bi prestigao Kjevo ili Brešu. Kremoneze je jedna od retkih ekipa kojoj bodovi ne trebaju i to je olakšavajuća okolnost po SPAL.

Askoliju ni odlični rezultati u poslednjih mesec i po dana ne garantuju opstanak. Ukoliko ne pobedi, a Pordenone savlada Kozencu, crno-beli će pasti na 16. poziciju i moraće da igraju plej-aut. I Kozenci su tu potrebni bodovi, jer Ređijana trijumfom protiv Vičence još ima šansu da pobegne sa mesta koje direktno vodi u niži rang.

Dakle sve je otvoreno, samo Empoli za koji igra na pozajmici Aleksa Terzić protiv Lečea igra revijalan meč. Empoli je siguran putnik u Seriju A, Leče će igrati plej-of od polufinala i tu je situacija potpuno jasna.

Sve utakmice poslednjeg kola Serije B možete da gledate u direktnom prenosu na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.


tagovi

Serija BSalernitanaPeskarahuliganizam

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara