Tehnopolis

Utorak, 26.08.2008.

21:04

Logitech donosi pesmu u svaki kutak

Želite li da slušate muziku koju imate na računaru u bilo kom delu kuće gde imate zvučnike, a da pritom ne morate da razvlačite audio kablove i da trčite do računara svaki put kada hoćete da promenite pesmu? Odgovor na vaše želje je Logitech Squeezebox Duet.

Tijana Todorović

Izvor: B92

Default images

Predstavljen početkom godine na CES-u 2008 Squeezebox Duet je, ne samo privukao pažnju ljubitelja muzike, već je na licu mesta svome tvorcu, kompaniji Logitech, doneo prestižnu nagradu. Pokupivši priznanje "Best of CES 2008", Logitech je ovim uređajem još jednom pokazao kako izgleda biti ozbiljan igrač u utakmici osvajanja kupaca potrošačke elektronike.

Logitech Squeezebox Duet je druga generacija bežičnog medija plejera sa daljinskim upravljačem, uz pomoć koga možete u potpunosti proslediti sav svoj muzički sadržaj sa računara na hi-fi sistem ili kućni bioskop i daljinskim putem ga kontrolisati. To će vam omogućiti da slušate svoju muzičku arhivu gde god da imate audio sistem i to bez razvlačenja kablova po kući. Osim što ćete moći da slušate muziku sa računara, moći ćete da slušate i internet radio ili da koristite bilo koji drugi muzički servis na koji ste se pretplatili.

Mozak sistema je Squeezebox risiver. On se postavlja uz audio sistem sa kojim se povezuje audio kablovima. Sa računarom ga možete povezati preko LAN kabla, što obezbeđuje veću brzinu, ili bežičnim putem preko wi-fi mreže koja podržava naprednu 802.11g tehnologiju. Što se tiče konektora tu su klasični analogni te optički digitalni i analogni konektori, dok se za kvalitetan zvuk brine ugrađeni 24-bitni DAC.

Softver sve kontroliše

Da bi sve funkcionisalo kako treba na računar je neophodno instalirati SqueezeCenter softver koji se ne dobija na disku već se preuzima sa interneta. Iako sadrži dosta opcija za podešavanje softver je vrlo jednostavan za upotrebu. Nakon povezivanja sistema, instalacije i podešavanja softvera dobićete jedinstvenu vrednost koju Squeezebox Duet nudi, a koja se sastoji u mogućnosti risivera da preuzme i sačuva vašu kompletnu muzičku arhivu, što će vam obezbediti slušanje muzike čak i kad je računar ugašen.

Osim što možete slušati svoju muzičku arhivu sa računara u bilo kom delu svog doma, tj. gde god postoji nezavisni audio sistem, moći ćete da slušate i internet radio stanice. Naime, Logitech je obezbedio online servis – SqueezeNetwork, preko koga možete strimovati muziku sa nekog internet radija ili drugih servisa kao što su Rhapsody, Slacker, MP3tunes, Pandora ili Live365.

Muzika na dlanu

Drugi hardverski deo sistema je inovativni daljinski upravljač, sa LCD ekranom u boji preko koga ćete upravljati muzičkim sadržajem. Daljinski nije usamljen već ima svoje postolje, koje istovremeno služi kao punjač litijum-jonske baterije. Pri prvom uključivanju, daljinski upravljač provešće vas kroz seriju pitanja gde ćete izabrati tip mreže i lako podesiti sve parametre. Nakon toga spremni ste da novu prostoriju ispunite kvalitetnim zvukom.

I to ne samo jednu prostoriju. Naime, vlasnici Squeezeboxa koji žele da kontrolišu dodatne izvore muzike po čitavoj kući mogu to da urade instalacijom više risivera, što će im omogućiti da u svakoj sobi slušaju drugu pesmu ili sinhronizovano istu pesmu u celoj kući, a kontrolu višestrukih risivera mogu obavljati preko samo jednog Squeezebox Duet upravljača.

Logitech Squeezebox Duet donosi sve gigabajte lične muzičke kolekcije i internet radio u bilo koju prostoriju u kojoj imate nezavisni audio sistem: dnevni boravak, spavaću sobu, pa čak i kuhinju, te upravljanje muzičkim sadržajem iz dlana bilo gde da se u kući nalazite. U odnosu na cenu drugih uređaja koji ispunjavaju istu svrhu, cena Squeezebox Dueta je znatno niža. Ipak, uređaj nije jeftin, a svoju cenu, koja iznosi oko 340 eura na domaćem tržištu, opravdava kvalitetom i inovativnošću koje donosi u sebi te novim uživanjem koje će zasigurno obezbediti svom vlasniku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: