Demokrate objavile pobedu: "Neka se raduje Herceg Novi i čitava Crna Gora"; Đukanovićev Evropski tim izgubio?

Nosiac liste “Ni lijevo, ni desno - pravac Novi”, demokrata Stevan Katić, proglasio je večeras pobedu na lokalnim izborima u Herceg Novom.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 09.05.2021.

23:25

Demokrate objavile pobedu:
Ilustracija: Shutterstock/patrice6000

Katić je rekao da "Demokratska partija socijalista nestaje sa političke scene", prenele su podgoričke ''Vijesti''.

"Neka se raduje Herceg Novi i čitava Crna Gora", rekao je Katić.

Prethodno je lider Prave Crne Gore Marko Milačić saopštio da je prema projekcijama te stranke, koalicija "Ni lijevo, ni desno. Pravac Novi" osvojila 37,8 odsto glasova, odnosno 10 mandata.

"DPS je u odnosu na rezultat iz 2017. pala za 30 odsto i ima ispod 3.000 birača u ovom trenutku i to je ključna poruka koju je Herceg Novi poslao", kazao je Milaćić.

Rekao je da je koalicija Za budućnost Herceg Novog i Boke osvojila 19,81 odsto glasova ili sedam mandata, koalicija "Evropski tim za Herceg Novi" okupljena oko DPS 19,1 odsto, odnosno šest mandata, Prava Crna Gora 5,1 odsto odnosno jedan i dva mandata, Novska lista sedam mandata i URA 8,13 odsto, odnosno dva mandata.

On je kazao da je ovaj rezulatat očekivan i da su to bile projekcije Demokrata.

"Rezulatat je veći kad vididte protiv čega smo se borili, od centara moći, organizovanih grupa, i sve te prljave kampanje”, kazao je Katić.

Istakao je da je Herceg Novi zadao "poslejdnji udarac diktatorskom režimu".

Aktuelnu vladajuću koaliciju čine Demokrate, DF, Novska lista i SNP. Predsednik Opštine je Stevan Katić, dok je na čelu Skupštine Nikola Samardžić, obojica članovi Demokrata.

Nezvanično: Ðukanovićev Evropski tim izgubio

Prema nezvaničnim rezultatima na osnovu 100 odsto obrađenih listića, najviše glasova osvojile su Demokrate Alekse Bečića, sledi Evropski tim, čija je okosnica DPS Mila Ðukanovića, a sledi lista Za budućnost HN i Boke, predvođena Demokratskim frontom, preneo je lokalni Radio Jadran.

Demokrate su, prema tim nezvaničnim rezultatima, osvoile 27,21 odsto ili 10 mandata, Ðukanovićev Evropski tim 22,08 odsto ili osam glasova, a Za Budućnost HN i Boke19,47 odsto ili sedam mandata.

Isti broj mandata je osvojila Novska listaa sa 19,07 odsto glasova.

Crno na Bijelo Dritana Abazovića je osvojila 7,70 odsto ili dvaa mandata, a Prava Crna Gora Marka Milačića 4,46 odsto ili jedan mandat.

Ako u Herceg Novom bude realizovana formula sa parlamentarnih i lokalnih u Nikšiću, po svemu sudeći Ðukanovićev Evropski tim je gubitnik i ovih izbora.

Vlast na državnom nivou i u Nikšiću formirale su Demokrate sa listom koju je predvodio Demokratski front, a pozvali su da im se pridruži i Abazovićeva URA, oko koje je okupljena lista Crno na bijelo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

10 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: