MILAN DEMOLIRAO JUVENTUS: Šampionu visi mesto u Ligi šampiona VIDEO
Foto: EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

SERIJA A

MILAN DEMOLIRAO JUVENTUS: Šampionu visi mesto u Ligi šampiona VIDEO

Fudbal -

Fudbaleri Milana zabeležili su važnu pobedu u borbi za Ligu šampiona pošto su u derbiju 35. kola Serije A trijumfovali protiv Juventusa u Torinu 3:0.

Mreža se prvi put zatresla u prvom minutu nadoknade. Bio je to trenutak insipiracije pozajmljenog fudbalera Real Madrida Brahima Dijaza, koji je u buljuku saigrača i rivala iskoristio pad Vojćeha Ščensnog i poslao loptu od prečku.

Milan je imao priliku da duplira prednost u 58. minutu, ali je Frank Kesi sramno izveo kazneni udarac nakon igranja ruke Đorđa Kjelinija.

Prednost Milana je udvostručena u 78. minutu kada je Ante Rebić postigao evrogol na asistenciju Ismeal Benasera, čime je ovakav Juventus ostavio bez šanse išta uradi do kraja meča.

Agoniji Juventusa nije bio kraj, a onda je bila produbljena u 82. minutu kada je ove sezone odlični Fikajo Tomori sjajno skočio posle centaršuta Hakana Čalhanoglua i glavom poslao loptu iza leđa Ščensnog.

Milan je ovom pobedom pobegao Juventusu na tri boda prednosti na isto toliko mečeva do kraja sezone.

Juventus se sada ništa ne pita kada je reč o plasmanu u Ligu šampiona, pošto se pitaju Napoli, Milan i Atalanta, a samo u slučaju kikseva ova tri tima, Juventud će se vratiti u trku.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track