Izborni dan u Herceg Novom: Pobeda koalicije oko Demokrata?

Na osnovu 76 odsto prebrojanih glasova na lokalnim izborima u Herceg Novom, koalicija "Ni lijevo, ni desno. Pravac Novi" osvojila je 28 odsto.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 09.05.2021.

20:45

Izborni dan u Herceg Novom: Pobeda koalicije oko Demokrata?
Ilustracija: Shutterstock/PX Media

To je saopštila ta koalicija okupljena oko Demokrata.

Kako je rekla Tamara Vujović iz te koalicije, sledi "Evropski tim za Herceg Novi" okupljen oko DPS sa 21 odsto, "Za budućnost H.Novog" 19 odsto, Novska lista 19 odsto i Građanski pokret URA sa četiri odsto.

"Istorijska pobeda znači da će DPS imati jednu četvrtinu, a partije vlasti tri četvrtine glasova i da će DPS biti na istorijskom minimumu, bar kad je Herceg Novi u pitanju", istakla je Vujović.

Aktuelnu vladajuću koaliciju čine Demokrate, DF, Novska lista i SNP. Predsednik Opštine je Stevan Katić, dok je na čelu Skupštine Nikola Samardžić, obojica članovi Demokrata.

Podsetimo, birališta na lokalnim izborima u Herceg Novom zatvorena su u 20 sati.

Prema podacima Opštinske izborne komisije (OIK), izlaznost do 19.30 bila je 64,77 odsto, odnosno 16.575 građana.

Predsednica OIK-a Mirjana Ivanović izjavila je da do 19.30 nije bilo prijavljenih nepravilanosti na biračkim mestima i da je izborni dan protekao mirno.

Na lokalnim izborima pravo glasa je imalo 25.590 glasača i oni su birali između šest lista na 51 biračkom mestu,prenele su podgoričke ''Vijesti''.

Na izborima su učestvovale izborne liste Novska lista, koalicija "Evropski tim za Herceg Novi" koju čine DPS i SD, Prava Crna Gora i Grupa građana "Glas za naš Novi", zatim izborna lista "Za budućnost Herceg Novog i Boke" koju čine DF, Socijalistička narodna partija i Radnička partija koju predvodi Ivan Otović, koalicija "Stevan Katić - Ni lijevo ni desno, pravac Novi", koju čine Demokratska Crna Gora, Novi pobeđuje.

Učestvovali su i Demos i Partija penzionera, invalida i restitucije i koalicija "Crno na belo - može bokeški", koju predvodi URA, a sa njom su još Bokeški forum, Inicijativa Bokobran, CIVIS i nestrančki pojedinci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: