VIDEO: Invazija belih papagaja na australijski gradić

Novra je gradić u australijskoj državi Novi Južni Vels s nešto više od 20 hiljada stanovnika čiji su mir narušila jata i jata belih kakadua.
Fotografije i videi ovog neobičnog događaja obišli su svet, a mnoge su začudili prizori velikih papiga kako stoje na javnoj rasveti, hodaju po dvorištima i krovovima i kopaju po smeću tražeći hranu. 
 
Novrani već godinama dele svoj gradić s neobičnim novopridošlim stanovnicima kojima, čini se, sve u tom gradu savršeno odgovara. 
 
"Stvorili smo im savršeno stanište i čini se kako su papige odlučile da to iskoriste", rekao je jedan akademik i dodao kako je urbanistički plan najveći problem, piše Oddity Central. 
 
Izloženi travnjaci i dostupni izvori pitke vode privukli su hiljade kakadua u Novru, a budući da je reč o zaštićenoj životinjskoj vrsti, stanovnici tog gradića ne mogu da urade mnogo po tom pitanju, osim da posmatraju kako im papige sede po kućama, automobilima i travnjacima. 
 
  • Promisao

    10.05.2021 20:36
    Priroda i mi
    Hvala na vesti! Lepo je videti ptice oko vas jer to govori da se one osećaju bezbrižno, zapravo, to govori da je naš duh čist! Sreća ovih ptica da nisu u Srbiji jer bi se odmah našli oni koji bi iz alavosti krenuli da ih love i istrebljuju. (Mi svetost Prirode neznamo da cenimo — to pokazuju otpaci svuda oko nas, to pokazuju krivolovci, ribokradice, i ostalo, već šta!)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.