Stadion Stožice (©Reuters)
Stadion Stožice (©Reuters)

Slovenija je na nogama: Olimpija na srpski pogon odbija nalet Maribora

Vreme čitanja: 2min | ned. 09.05.21. | 13:31

Netrpeljivost između Ljubljančana i Mariborčana doći će do tačke usijanja

Maribor je Olimpijin progonitelj, ne odustaju Ljubičasti od titule, a da najveća utakmica slovenačkog fudbala bude na krv i nož, najzaslužnija je Olimpija. Biće pakleno u Stožicama (16.45), ali zbog učestalih podbačaja Zmajeva i Ljubičastih ne može poneti naziv derbi za titulu. Jer poznajući dva najveća slovenačka kluba, ništa neće biti gotovo do poslednjeg kola.

Prokockali su Zmajevi prednost i došli u situaciju da Maribor može trijumfom da ih skine sa čela tabele, ali nije tim iz Ljudskog vrta jedini koji je naciljao titulu. Pojavila se iz drugog plana Mura, iskoristila je vezane neuspehe Olimpije i sporadična posrtanja Maribora. Tu je, za petama je vodećem dvojcu.

Izabrane vesti

Od Olimpije je napravljena mala srpska kolonija. Čak trojica igrača bi mogla da se ugraviraju u naslov prvaka. Bitnu ulogu u pohodu Zmajeva na titulu igraju Vujadin Savić, Đorđe Ivanović i Radivoj Bosić, koji neće moći da pomogne saigračima u pravljenju krupnog koraka ka penjanju na tron.

16.45: (2.65) Olimpija (2.95) Maribor (2.75)

Ušao je Đorđe Ivanović u golgetersku formu, uhvatio je ritam u završnici šampionata i izjednačio se sa Vombergarom na čelu liste strelaca Ljubljančana sa 11 golova. Simon Rožman je konačno u prošlom kolu sa Mariborom ostvario prvu pobedu na domaćem terenu, a u kombinaciji sa Olimpijinim krahom protiv Domžala, za tili čas je loš početak zaboravljen. Bivši strateg Rijeke neće moći da računa na Markosa Tavaresa i Blaža Vrhoveca.

Olimpija je bez poraza od Maribora već pet utakmica, ostavrila je dve pobede i svi dueli, bilo da je reč o onima u Stožicama ili Ljudskom vrtu, bili su izrazito tvrdi.

"Mislim da smo bili bolji tim u sva tri derbija ove sezone i zaslužili smo pobedu. Istorijat duela sa Mariborom u tekućoj sezoni je na našoj strani i iz toga možemo da crpimo samopouzdanje. Verujem da će presudno biti to ko će ostaviti srce na terenu, a to ćemo biti mi“, rekao je Timi Elšnik, kapiten Zmajeva.

Bledu sezonu iza sebe ima Maribor, ali bi pobeda u derbiju, prekid crne serije protiv Olimpije i skok na prvo mesto u potpunosti mogli da okrenu sezonu.

"Očekujem zanimljivu utakmicu izjednačenih timova. To je derbi koji donosi dodatni naboj. Verujem da će utakmica biti raznovrsna. Rival takođe ima probleme u igri, slično nama . Ali, derbi može u trenutku da preokrene stvari u drugom smeru. Verujem da kvalitetom koji imamo i sa puno pozitivne energije možemo prekinuti lošu fazu i stići do pobede“, poručio je Simon Rožman.

SLOVENIJA - 33. KOLO

Subota

Tabor Sežana - Celje 0:1 (0:1)

/Vrbanec 8/

Mura - Bravo 2:2 (2:0)

/Mandić 4, 42 - Nurkić 64pen, Brekalo 86/

Nedelja

15.00: (6.00) ND Gorica (3.80) Domžale (1.53)

16.45: (2.65) Olimpija (2.95) Maribor (2.75)

20.00: (2.30) Kopar (3.10) Aluminij (3.10)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Olimpija LjubljanaMariborSlovenijaSlovenija 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara