Dostupni linkovi

Dragan Marković Palma najavio tužbu protiv Marinike Tepić


Marković je rekao da će krivične prijave protiv opozicionih političarki Marinike Tepić i Sande Rašković Ivić podneti "zbog laži" da su na žurkama koje je organizvao podvođene devojke i maloletnice
Marković je rekao da će krivične prijave protiv opozicionih političarki Marinike Tepić i Sande Rašković Ivić podneti "zbog laži" da su na žurkama koje je organizvao podvođene devojke i maloletnice

Predsednik vladajuće Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma izjavio je 9. maja da je Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal u Beogradu podneo krivičnu prijavu protiv "zaštićenog svedoka", koji je protiv njega izneo optužbe za podvođenje devojaka i maloletnica.

Marković, koji je i predsednik Skupštine grada Jagodine, je za televiziju Pink rekao da je muškarca čiji je identitet bio zaštićen kada je u video poruci izneo optužbe na njegov račun, "prepoznao po džemperu" i naveo je njegovo ime.

Marković je rekao da će 10. maja podneti krivične prijave i protiv funkcionerki opozicionih Stranke slobode i pravde (SSP) Marinike Tepić i Narodne stranke Sande Rašković Ivić "zbog laži" o njemu, i tvrdnji da su na žurkama koje je organizvao za poslovne i političke saradnike podvođene devojke i maloletnice.

On je naveo da je zaštićeni svedok, koji je preko video snimka na konferenciji za novinare SSP 19. aprila prvi put govorio o optužbama za podvođenje u Jagodini, rekao da je radio kod njega u hotelu "Alfa" u Končarevu.

"Nije taj hotel moj, niti je radio kod mene", rekao je Marković.

Tepić: Sedam lica želi da svedoči o podvođenju maloletnica
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:03:29 0:00

On je rekao da će protiv Marinike Tepić podneti krivičnu prijavu zato što je rekla da je "davao svakoj dami koja je zaposlena u lokalnoj samoupravi i javnim preduzećima (u Jagodini) broj telefona, pa ako se neka dobro druži, dobije posao".

Protiv Sande Rašković Ivić, kako je rekao, podneće krivičnu prijavu zbog tvrdnje da joj je, u vreme kada je bila ambasador u Italiji, prilikom posete delegacije privrednika iz te zemlje Jagodini jedan investitor rekao da je "gledao kako igraju devojke bez donjeg veša".

Potpredsednica SSP Marinika Tepić je u aprilu, nakon izjave u jagodinskoj policiji povodom tvrdnji za podvođenje žena i maloletnica na žurkama Dragana Markovića, rekla da o tome može da svedoči najmanje sedam svedoka, za koje je zatražila zaštitu identiteta.

Tepić je na konferenciji za medije 19. aprila objavila video svedočenje anonimnog bivšeg radnika hotela "Alfa" u Končarevu kod Jagodine u centralnoj Srbiji, koji je rekao da je prisustvovao podvođenju maloletnih devojaka.

Dragan Marković je optužbe nazvao "najgnusnijim lažima" i 20. aprila izjavio da se samoinicijativno javio u Više tužilaštvo u Jagodini gde je zatražio "da se ispitaju svi navodi" potpredsednice Stranke slobode i pravde.

Više javno tužilaštvo u Jagodini formiralo je 20. aprila predmet povodom navoda da je Marković podvodio maloletnice.

Burne reakcije na slučaj 'Palma' u Srbiji
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:01:39 0:00

Tri dana kasnije, 23. aprila, Apelaciono javno tužilaštvo u Kragujevcu odlučilo je da ovaj predmet izmesti iz Jagodine i za postupanje ovlasti Više javno tužilaštvo u obližnjem gradu Kraljevu.

Dragan Marković je predsednik Skupštine opštine Jagodina i poslanik u Skupštini Srbije. Njegova stranka Jedinstvena Srbija je partner Socijalističke partije Srbije Ivice Dačića, i učestvuje u koalicionoj vladi koju predvodi Srpska napredna stranka Aleksandra Vučića.

XS
SM
MD
LG