KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Kragujevčani doneli bod iz Niša

Niz od četiri uzastopna poraza rukometaši Radničkog prekinuli su na gostovanju u Nišu, gde su posle velike borbe i dramatične završnice, u kojoj su imali priliku čak i za trijumf, odigrali nerešeno sa domaćim Železničarom, u utakmici 10. kola plej-of faze ARKUS lige – 33:33 (16:18).

Foto: SPD Radnički

Početak utakmice nagovestio je dobro izdanje kragujevačkih rukometaša, čvrsto rešenih da konačno okončaju period rezultatske krize.

Radnički je u 11. minutu bio na „plus 4“ (11:7) i čvrsto držao konce u svojim rukama sve do poslednjih pet minuta prvog poluvremena, kada je doživeo strahovit sunovrat i dozvolio domaćinu da serijom 5:0 preuzme vođstvo i na odmor ode sa prednošću od dva gola (18:16).

Pokušavali su Kragujevčani tokom drugog poluvremena da ponovo uhvate onaj ritam sa početka utakmice, ali im to nikako nije polazilo za rukom. Nišlije su sigurnom igrom održavale rezultatsku prednost, koja je u 49. minutu narasla na maksimalnih pet golova „viška“ (29:24).

I kada je delovalo da će domaćin rutinski privesti ovaj meč kraju, usledio je preokret u završnici. Kragujevčani su povezali svoje redove, „zategli“ odbranu i predvođeni bekovskim triom Vuković-Prodanović-Stojanov očas posla „otopili“ zaostatak, došavši nadomak pobede (33:32 u 59. minutu).

Uspeli su domaći da izjednače na 33:33, rukometaši Radničkog potom nisu iskoristili poslednji napad na utakmici, tako da je ovaj izuzetno zanimljiv i dinamičan meč u niškom „Čairu“ okončan podelom bodova.

Sjajnu partiju u redovima Radničkog pružio je Nemanja Vuković, koji je nanizao 10 golova. Na suportnoj strani, najraspoloženiji za igru bio je Đorđe Spasić sa 7 pogodaka.

Bio je ovo tek četvrti osvojeni bod Kragujevčana u plej-ofu ARKUS lige Srbije.

Narednu utakmicu rukometaši Radničkog odigraće u sredu, 12. maja, kada će u svom „SBB Jezeru“ ugostiti vodeću Vojvodinu, koja krupnim koracima hita ka novoj šampionskoj tituli.

ŽELEZNIČAR 1949 – RADNIČKI 33:33 (18:16)

NIŠ
Hala:
“Čair“.
Igrano bez prisustva publike.
Sudije:
Branislav Đokić, Boban Blagojević.
Sedmerci: Železničar 5 (4), Radnički 5 (3).
Isključenja: Železničar 8 min, Radnički 10 min.

ŽELEZNIČAR: Matović, Boj. Radivojević, Arizanović 2, Stanojević 4, Petrović 2, Bor. Radivojević, Ristić, Milosavljević 2, Anđelković 3, Stošić, Spasić 7, Stojanović 6, Antić, Trkulja 2, Milovanović 5, Kocić (11 odbrana, 2 sedmerca).

RADNIČKI: Gemaljević ( 5 odbrana, sedmerac), Vuković 10, Stošić, Prodanović 2, Mutavdžić, Petrović (1 odbrana), Dobrosavljević, Kasalović, Barudžić 5, Knežević, Utvić 5, Stevanović, L. Đerić 5, Stanojev 5, Bogdanović 1, S.Đerić.

Igrač utakmice: Miroslav Kocić ( Železničar).

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!