Magazin

Surovi eksperimenti nad životinjama su praksa farmaceutskih kompanija, aktivisti objavljuju fotografije strašnih tortura

affen_fixierung_lpt2019_soko_tierschutz
Foto: worldanimalsvoice.com

Ljudi su rasa koja zaslužuje apsolutni nestanak sa lica Zemlje, pomislim svaki put kada naletim na vest o zverskom mučenju životinja, seči šumskih prostranstava, o trovanju reka i razvitku oružja za masovno uništenje.

Ima toga još koliko vam volja, a onda promene u političkom smislu potpuno gube na značaju kada znam da se sa takvom praksom u davno uspostavljenoj agendi ništa neće promeniti. Pisao sam tokom studiranja o eko-terorizmu i nalazio opravdanje svake vrste za njihove akcije. Nije svaki terorizam zapravo loš, uveren sam od tada.

Onaj koji je oštećen tvojom akcijom, možda je zapravo zaslužio i mnogo goru stvar, a njegova moć da te u široj javnosti satanizuje preko svih vrsta medija, u moralnom smislu nema nikakvog značaja.

Farmaceutske kompanije vekovima sprovode masovne i monstruozne eksperimente nad nedužnim životinjama pravdajući to ljudskim napretkom, medicinskom nužnošću i civilizacijskom tekovinom.

Kada zapravo samo malo promislimo, razumemo da se iza svega krije krvavi profit, a civilizacijski interes, odnosno čovek kao konzument, nije ništa drugo do goli potrošač i saučesnik u zločinu. Svaki lek koji smo popili u životu neko je drugi svojim životom platio, a sve to da bi mi sačuvali svoju guzicu. Kada tako zagrebem u tematiku stvarno poželim da se odreknem bilo kojih usluga koje nudi ova takozvana tekovina.

Zoološki vrtovi su logori koje smo prihvatili i usvojili kao potpuno normalne stvari, samo zato što su u njima zatočena druga živa bića. U njih vodimo decu koja u najmlađem uzrastu usvajaju ropstvo kao još jednu civilizacijsku tekovinu. Učimo ih da je dominacija poželjna i vrlo korisna i da jači slabijeg tlači. Porazno i užasno.

Setim se pogleda upućenog meni od strane zatočenog majmuna u BG Zoovrtu i te najiskrenije iskazane teške emocije, direktno iz ogledala njegove duše. Ležao je na dasci, na stranu, sa rukom ispod tužnog lica i privukao mi je pažnju. Ukrstili su nam se pogledi i obostranim gledanjem duše su nam se srele.

Njegov život je predstavljen u staklom zaštićen eksponat. Sa još nekolicinom svojih zatočenih kolega u skučenom prostoru robijao je potpuno nevin. Video sam i osetio njegovu svesnost svega što mu se dešava, beskrajnu tugu koja me je naterala da više nikada ne kročim u takve logore patnje.

Nisam imao, Španci bi rekli, kohones da učinim krivično delo i uradim sve da oslobodim ta zatočena bića jer verujem da smo rođeni slobodni i da u tom smislu ne postoji nikakva razlika između čoveka i svih drugih živih bića.

Svet nije civilizacija. Ona je samo jedan njegov deo, onaj najgori. Ljudski rod nije najvažnija stvar na ovom svetu, a naročito ne u univerzumu. Verujem da smo dobili dar života, a način na koji smo od njega napravili čekaonicu za raj i pakao zaista je izvanredna glupost. Religije daju neke izvrsne smernice za idiote koji ne mogu sami da skontaju vrline i grehove, ali i pored tolikih putokaza mi smo odabrali kretnju jednosmernom ulicom u suprotnom pravcu.

Snimak majmuna iz kineskog zoološkog vrta u provinciji Henan, načinjen 20. avgusta 2019. godine, pokazuje impuls za slobodom koji bi trebalo da poseduje svako onaj čije srce još uvek kuca. Njegov pokušaj bekstva, inteligencija i svest u koju se toliko sumnja dovodi do suza. Uzeo je kamen i razbio staklo kroz koje ga inače posmatraju nasmejani turisti koji nemaju ni trunku njegove svesti da bi razumeli kako su platili kartu za prisustvo u logorima najjeftinije zabave.

Pomenuo sam eksperimente koje vrše farmaceutske kompanije nad nedužnim životinjama. Nisu one jedine naravno, ali su svakako među najbrutalnijima.

Dokaz za to su snimci i fotografije nastale u istraživačkoj  laboratoriji u nemačkom gradu Hamburgu. „Laboratorija za farmakologiju i toksikologiju“ (LPT) koristi majmune za svoja istraživanja, a prestravljene životinje raščerečene su i vezane, čak toliko da su im oko vrata metalne šipke fiksirane kako se ne bi ni pomerali.

lpt-affen
Foto: worldanimalsvoice.com

Nisu samo majmuni, već su tu i osakaćene mačke, raskrvavljeni psi koji čekaju svoj red za dar smrti.

Snimci su nastali kada se u kompaniji zaposlio aktivista za zaštitu životinja koji je ove jezive informacije izneo na svetlost. Njegov identitet krije se od javnosti zbog lične bezbednosti. Ako se takve kompanije vode ljudskim dobrobitom, zbog čega je onda opasnost da bi mogli nauditi čoveku koji je samo preneo njihovu istinu? „Ko je sa vama živeo, ni pakao mu neće teško pasti“, pomislih na čuvenu repliku.

Fridrih Muln iz organizacije Soko Tieršutc, čiji je aktivista načinio ove fotografije, pričao je za Miror o jezivim saznanjima.

– Životinje su čak i dalje mahale repom kada su ih vodili na ubijanje. Psima je očajnički trebao ljudski kontakt – rekao je Fridrih.

– Najgori tretman čuvan je za majmune. Rasa makaki majmuna relativno je manje veličine i oni se najčešće iskorišćavaju za eksperimente u LPT laboratoriji. Drže ih u skučenim uslovima i malim kavezima. Mnoge životinje razvile su kompulzivne poremećaje i najčešće se kreću isključivo u krug – ispričao je Fridrih Muln.

Ovim životinjama ubrizgavaju se jake doze raznih hemijskih supstanci i lekova kako bi se došlo do odgovarajuće doze za ljudske korisnike. To svi znamo, uzimamo zdravo za gotovo, ali je istina i suština takvih radnji užasno bolna.

Tajni “agent” kaže da su životinje bile primorane da jedu ili udišu sve veće i veće doze određenih hemikalija kako bi se efekti mogli meriti. Ovi testovi su navodno rezultirali širokim spektrom štetnih simptoma za životinje, uključujući povraćanje, groznicu, gubitak težine, otkazivanje organa, unutrašnje krvarenje i respiratorni poremećaj. Za veliku većinu ovih životinja eksperimenti su rezultirali njihovom smrću, prenosi truththeory.com.

Aktivista koji se infiltrirao u laboratoriju posvedočio je da su zaposleni najčešće vrlo nasilni prema životinjama, čak i van brutalnih eksperimenata.

lpt lab
Foto: Printscreen

Majkl Tev, izvršni direktor organizacije Soko Tieršutc, rekao je da su ovakvi slučajevi ustaljena praksa u farmaceutskim laboratorijama širom sveta.

– Naša istraga otkrila je zastrašujuće patnje životinja, neadekvatnu negu, loše prakse i kršenje evropskog i nemačkog zakona. Pozivamo da se LPT zatvori. Takođe pozivamo na sveobuhvatan pregled upotrebe životinja u regulatornom ispitivanju toksičnosti u Evropi, uključujući Britaniju. Svaka istraga, bez izuzetka, pokazuje sličnu priču o mizeriji i nepoštovanju zakona – rekao je Majkl.

Karolin Ajding, takođe aktivista za zaštitu prava životinja, pokrenula je peticiju da se zabrani rad LPT laboratoriji. Do sada je prikupljeno gotovo milion i 400 hiljada potpisa.

– Nedavno istraživanje organizacije SOKO za zaštitu životinja, užasnim slikama i video zapisima dokazuje da se u mom gradu životinje muče i maltretiraju – navodi se u peticiji.

Osmominutni snimak skinut je sa Jutjuba, a veliki problem je i sveobuhvatna cenzura kako na mejnstrim, tako i na alternativnim medijima što istini umnogome otežava isplivavanje iz mraka neznanja.

katze_testapplikation_tierarzneistudie_lpt2019_soko_tierschutz
Foto: worldanimalsvoice.com

Nakon velikih protesta u Hamburgu, vlasti su napravile sporazum sa kompanijom LPT da se prekine sa eksperimentima nad majmunima, psima i mačkama. Međutim, aktivisti žele da se i ostale vrste takođe uzmu u zaštitu kako bi se jednom za svagda prekinulo sa monstruoznom praksom.

Zoološki vrt u Kelnu unajmio pijanistu da svira za ugrožene životinje, njihova reakcija tera suze na oči (VIDEO)

Čitajte Luftiku na Google vestima

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

343 Shares
343 Shares
Share via
Copy link