(©Reuters)
(©Reuters)

AZIJA: Žuta oluja i Crvena armija u klinču za titulu, Kanavarov Guangdžou zauzima pravi kurs

Vreme čitanja: 2min | ned. 09.05.21. | 09:17

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju danas na najvećem kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Kina 1)

Nemaju obećavajuć start sezone za Čongking i Henan, i upravo u međusobnom okršaju timovi jure prvi trijumf u novoj sezoni. Dve poslednje pozicije u Grupi A rezervisane su za ove dve ekipe. Čonking je u prošlom kolu osvojio prvi bod u novoj sezoni, dok je Henan nešto uspešniji, ako se dva remija iz tri kola mogu smatrati uspehom. Dueli Čonkinga i Henana ne obiluju golovima, tradicionalno dolazi 0-2 na poslednjih pet utakmcia.

ČANGDŽOU – GUANGDŽOU, 14.00

(Fudbal, Kina 1)

Guangdžou je u minulom kolu upisao prvi trijumf. Sastav Fabija Kanavara nadigrao je Šendžen (2:0) i delimično zamaskirao slabiji početak, ali će ta pobeda biti slaba uteha ukoliko Guangdžou ne nastavi da niže dobre rezultate. Čangdžou je jedan od tri tima u Grupi A koji nisu osetili slast pobede, a teško da će se na tom polju nešto promeniti, jer je Guangdžou zgromio Čangdžou prethodni put kada su delili megdan (6:0).

SEPAHAN – PERSEPOLIS, 17.55

(Fudbal, Iran 1)

Žuta oluja igra iznad svih očekivanja, dočekuje Persepolis kao lider i derbi meč bi mogao da odluči o tome u čijem naručju će pehar da završi. Ali, Crvenu armiju čeka i najveći derbi iranskog fudala u narednoj rundi. Sepahan, pa Esteglal, napakovale su se velike utakmice Persepolisu. Zaostaje Crvena armija za Žutom olujom tri boda, ali ima i utakmicu manje. Sva tri znaka došla su na prethodna tri međusobna okršaja Persepolisa i Sepahana, a početkom januara su odigrali meč bez golova.

ESTEGLAL – ZOB AHAN, 19.45

(Fudbal, Iran 1)

Mogao bi i Esteglal da se uključi u bitku za titulu, ali će morati da bude nepogrešiv do kraja šampionata. Ako bi se Esteglal pitao, remi bi mu bio po meri na utakmici između Sepahana i Persepolisa, imao bi priliku da kada odradi zaostale dve utakmice drastično istopi zaostatak, a sada ima zicer. Zob Ahan se bori za opstanak, drži pretposlednju poziciju i na poslednjih pet odmeravanja snaga nije slavio protiv Esteglala. Ali, tri puta je izvukao bod. Doduše, svaki put na domaćem terenu.

ISTERN AA – HEPI VOLI, 14.00

(Fudbal, HONGKONG 1)

Sudar timova sa dva kraja tabele. Istern će u plej-of, a Hepi Voli, verovatno, sa poslednjeg mesta u plej-aut. Po završetku 14. kola liga se deli na dva dela, a Istern želi da trijumfom zatvori ligaški deo šampionata Hongkonga. Biće apsolutni favorit, pobedu ne bi smeo da dovede u pitanje. Mada, jedan od ovosezonskih kikseva mu se desio upravo protiv Hepi Volija (1:1).


tagovi

Azija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara