Zoran Lukić (©MN Press)
Zoran Lukić (©MN Press)

PET NA PET - Zoran Lukić: Izbor za trenera godine budi veliki ponos

Vreme čitanja: 2min | ned. 09.05.21. | 09:00

Trener Nižnjeg smatra da je izbor od strane kolega pokazao da zaista zaslužuje tu nagradu

Trenerskim pozivom počeo je da se bavi u Beopetrolu. Potom je dve godine vodio mlađe selekcije moskovskog CSKA da bi bio postavljen za prvog trenera Nižnjeg Novgoroda. Oprobao se u turskom Banvitu, a 2017. godine Zoran Lukić ponovo je preuzeo Nižnji. Predvodio je indijsku selekciju i mlađe kategorije ruske reprezentacije.

I ove sezone Lukić predvodi Nižnji na tri fronta, u četvrtini finala VTB lige idu na CSKA, prvi meč je u utorak od 18.30. U Ligi šampiona nisu imali sreće protiv Saragose koja je dobila sa 78:86. Inače, pre neki dan srpski stručnjak izabran je za najboljeg trenera FIBA Lige šampiona. Za Nižnji Zoran kaže da mu je “drugi dom”, a priče oko preuzimanja beogradskog Partizana ne želi da komentariše. Pod ugovorom je sa sadašnjim klubom. Za ovogodišnji Fajnal for ne može da prognozira pobednika jer smatra da jedna utakmica daje podjednake šanse svim učesnicima.

Izabrane vesti

Narednih dana Zoran Lukić biće Mozzartov prognozer u Humanitarnom tiketu u podne, a danas je naš gost u rubrici “Pet na pet”.   

1.Da li ste se svojevremeno bavili još nekim sportskim aktivnostima osim košarkaškim?

“Okušao sam se u vaterpolu, rukometu, odbojci, ali ljubav prema košarci je odnela pobedu”.

2.Ko vam je bio uzor, idol, u tinejdžerskim danima?

“Kića i Praja koji su bili na zalasku karijera. Nakon čuvenog dvojca došla je još jedna zlatna generacija u kojoj su bili Palja, Divac, Sale Nacionale, Dražen, Kukoč i ostali”.

3. Koji klub nosite u navijačkom srcu?

“Navijam za naše reprezentacije u svim sportovima”.

4.Sportski događaj koji je ostao u sećanju i koji ćete pamtiti celog života?

“Pa recimo plasman Nižnjeg u Evroligu koji smo izborili na gostujućem paketu”.

5. Kako komentarišete Vaš izbor za najboljeg trenera FIBA Lige šampiona?

“Pre svega, izborom od strane kolega, zaista sam počastvovan i osećam veliko zadovoljstvo. Najčistije i najiskrenije je kada te kolege izaberu za najboljeg trenera”. 

Bonus pitanje za našeg gosta: Šta u MOZZARTU odigrati na utakmicu iz Serije “A”, PARMA – ATALANTA. Međusobni skor je približan 12:10:13, uz poslednjih pet pobeda gostujućeg tima. Najubedljivija pobeda Atalante je od 5:0. Gosti su svoju poslednju utakmicu okončali nerešenim ishodom dok je Torino sa 1:0 dobio Parmu. Parma, za razliku od kluba iz Bergama, desetkovana ulazi u meč.

“Pokušajte sa četiri plus”.  

Piše: Đurđe Mečanin


tagovi

Zoran LukićNižnji NovgorodFIBA Liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara