Nastavak podrške pripadnicima Romske nacionalne manjine

Lokalne vesti - Nedelja 09.05.2021 - 08:09

Zamenica gradonačelnika Zorica Jović u prisustvu većnika Dejana Ivanovića uručila je sertifikate pripadnicima romske nacionalnosti, koji su završili kurseve za različita zanimanja u okviru projekta „Povećanje zapošljivosti mladih Roma i Romkinja kroz model poslovnih simulacija i unapređenje poslovnih veština”.

Foto: vranje.org.rs Foto: vranje.org.rs

Tom prilikom,  Zorica Jović izrazila je zadovoljstvo zbog velikog interesovanja pripadnika nacionalnih manjina, pre svega Roma, za sprovedene obuke.

- Ovo je nastavak aktivnosti, u okviru projekta koji traje već dve godine.

Drago mi je da ste uspešno završili još jedan ciklus edukacije, koji će vam omogućiti prijavu na tržište rada, a samim tim otvoriti mogućnost za dobijanje posla.


Ovo je dokaz da lokalna samouprava podjednako brine o svim građanima u cilju poboljšanja i unapređenja uslova života.

Za ove namene iz bužeta grada izdvojeno je skoro milion dinara.

Lokalna samouprava će i u narednom periodu nastaviti da pruža svaki vid pomoći i podrške, u cilju povećanja mogućnosti zapošljavanja pripadnika nacionalnih manjina u lokalnoj zajednici
- istakla je zamenica gradonačelnika.

Gradski većnik Dejan Ivanović dodao je da uspešno završen još jedan deo procesa prekvalifikacije i dokvalifikacije pripadnika romske nacionalne manjine sa teritorije grada Vranja i gradske opštine Vranjska Banja.

- Ovaj ciklus obuke trajao je dva meseca i obuku je završilo 50 kandidata za zanimanja frizer, fizioterapeut, kozmetičar, kuvar.

Na ovaj način mladim Romima i Romkinjama smo pomogli da  se edukuju i dobiju sertifikate.

Samim tim, otvorena je mogućnost za pokretanje sopstvenog biznisa ili zapošljenja u privatnom ili javn
om sektoru.

U narednom periodu nastavićemo sa ovakvim  aktivnostima u cilju ekonomskog osnaživanja i poboljšanja života i rada pripadnika nacionalnih manjina
- naglasio je Ivanović.

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: