1
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

DEJAN STANKOVIĆ: ‘Branimo našu kuću! Očekujem tri boda i dobru igru moje ekipe’

Objavljeno: 08.05.21 u 23:36

Trener crveno-belih se nada dobrom izdanju njegovih izabranika!

Crvena zvezda dočekuje ekipu Zlatibora u okviru 36. kola Superlige Srbije. Utakmica na stadionu ‘Rajko Mitić’ je zakazana za nedelju od 18:45h. Pred utakmicu se oglasio šef stručnog štaba aktuelnog šampiona Srbije Dejan Stanković.

– Nadam se efikasnoj i otvorenoj utakmici, imamo cilj da se dobro pripremimo i budemo spremni do 25. maja, da svako stigne i da odmori, ali i da odigra onoliko minuta koliko je potrebno da bude u perfektnoj formi za finale kupa. Ova godina je bila zaista iscrpljujuća za sve momke, kao i sve nas, tako da i pad koncentracije i sve što je posledica toga je normalno. Sutra očekujem jednu lepu utakmicu za oko – istakao je Dejan Stanković.

Šef stručnog štaba Zvezde istakao je da utakmica koja je odigrana protiv Rada nije otkrila ništa novo i da je svaki meč test za njegove igrače.

– Svaka utakmica je test za sve nas, da li smo dostojni dresa ili nismo, bar ja tako gledam na život u Crvenoj zvezdi, jer je ona ispred svih i niko ne sme da se šali sa ovim dresom i da ga potcenjuje. Alergičan sam na to i prvi sam tu da reagujem, za sada sve ide kako treba, momci daju maksimum, ove sezone su se dali stopostotno i rezultati se vide. Ovo je istorijska godina za Crvenu zvezdu zahvaljujući njima, Evropa, prvenstvo, imamo mogućnost da osvojimo duplu krunu, tako da smo izvukli maksimum iz ove sezone.

Govorio je Stanković i o izdanju Milana Pavkova na prethodnoj utakmici, koju su crveno-beli odigrali protiv Rada.

– Zamenio sam ga zato što je odigrao 65 minuta, imao je pregršt šansi, mogao je da da četiri ili pet golova, nije imao sreće jednostavno. Prvo poluvreme je moglo da se završi sa jednim jakim rezultatom, posle toga i fudbal kažnjava, spustiš gard i fudbal te kazni, nije nikakva drama ako se neka utakmica u sezoni odigra nerešeno, to je nama bila tek treća ove sezone. U svaku utakmicu ulazimo sa ciljem da je dobijemo i kući donesemo tri boda. Žao mi je zbog promašaja Pavkova, mogla je to da bude jedna istorijska utakmica za njega, mogao je da postigne tri, četiri ili pet pogodaka. Zadovoljan sam, on je dosta podigao formu od leta prošle godine. Ove zime je odradio fenomenalne pripreme, tako da je zasigurno jedna važna karika u našem lancu.

Stanković je istakao da će od svojih igrača protiv Zlatibora tražiti samo malo bolju koncentraciju u pojedinim momentima.

-Probaćemo da završimo utakmicu protiv Zlatibora bez primljenog gola. Sigurno da su golovi koje smo primili rezultat pada koncentracije. Kada jedna ekipa prima malo golova igrač uvek misli da će neko od saigrača moći da stigne i uglavnom smo primali naivne golove. Tražiću samo malo veću koncentraciju, da probamo te greške da eliminišemo i ne primamo bespotrebne golove.

PROČITAJTE JOŠ: ALONSO ŠOKIRAO SITI: Čelsi slavio pogotkom u nadoknadi vremena! Aguero se obrukao! (VIDEO)

-Meni je svaka utakmica ista, nebitno protiv koga igram, da li je to Rad, Partizan, Javor, Napredak u svakoj utakmici idem na pobedu i da uzmem tri boda. Momcima nisam ništa rekao, bilo je pada koncentracije i kazne te stignu, od utakmice koja je trebalo da se završi 2:7 do nerešenog rezultata. Nemam šta da im zamerim, imali smo pregršt šansi, brojevi to takođe govore, dosta golova smo mogli da postignemo. Idemo dalje to je samo tek treći nerešen rezultat ove godine za Crvenu zvezdu, mislim da je sve ostalo glupo komentarisati.

Govorio je Stanković i o Filipu Falku koji prikazuje sve bolje igre u dresu Crvene zvezde.

Falko dosta dobro napreduje. Trebalo mu je vremena da se adaptira, poznato je kako je došao na pripreme, zatim povreda u Subotici, pa korona i povratak. Dosta dobro i jako radi, njegovi kvaliteti se ne dovode u pitanje, potrebno je samo da uhvati jak ritam treninga. Polako se navikava, zadovoljan sam njegovim odnosom, ponašanjem, polako ga i grupa prihvata onako kako treba i od njega možemo dosta očekivati u narednom periodu. Neću rizikovati sa Falkom da igra na svaka tri dana ako to nije preko potrebno, njemu treba dosta minuta, tako da ćemo gledati da njegovo rotiranje bude u svrhu onoga što nas čeka na kraju.

Šef stručnog štaba Crvene zvezde istakao je da veruje da će crveno-beli već protiv Zlatibora stići do cifre od 100 golova i bodova na tabeli Superlige Srbije.

– Ja se nadam, nastavićemo u takmičarskom ritmu, igramo kod kuće, branimo našu kuću, tako da očekujem tri boda i dobru igru moje ekipe.

Nekadašnji kapiten Crvene zvezde govorio je i o El Fardu Benu koji se nalazi na posebnom režimu ishrane zbog Ramazana.

Ben je jedan od fudbalera koji je na specifičnom režimu ishrane, ali se polako navikava. Pričali smo dosta sa njim, početak je poprilično težak, posle toga se organizam navikne na napore i njegovo poštovanje vere, tako da je sada sve u redu. Ben će biti stopostotno spreman za završetak sezone i ono što je u ovom trenutku navjvažnije – istakao je Dejan Stanković.

0
0

1 Komentara

  1. Nadam se da čitaš bar ponekad sportske vesti, zato jedi govna. Zbog FC Rad i utakmice sa njima, za mene više nisi veličina za mene si isto govno kao i Mihajlovic. Pokupili ste taj Italijanski ciganski smek.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter