TREĆA SMENA: Kreće plej-of u Meksiku, gradski derbiji Los Anđelesa i Asunsiona, Jokić na Durenta i Irvinga

Vreme čitanja: 4min | sub. 08.05.21. | 22:54

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju tokom noći

Izabrane vesti

(Fudbal, MLS)

Fudbalski fanatici u Los Anđelesu noćas su u euforiji. Na programu je El Trafiko, derbi "grada anđela" . Sastaju se Galaksi i Los Anđeles FK, timovi čije su najveće zvezde legende meksičke reprezentacije, Karlos Vela i Havijer Čičarito Ernandez. Vela je zvanično još uvek neizvestan za tu utakmicu zbog povrede, mada se očekuje da će da bude starter. S druge strane, Ernandez je konačno podigao formu i na prva tri meča je dao pet golova. LAFK nije izgubio u prva tri kola, ali je dva puta odigrao nerešeno. Tako Galaksi ima bod više, uprkos porazu od Sijelt Saundersa sa 3:0. Na prvih sedam okršaja gradskih rivala uvek je dolazila igra GG, ali zato na poslednje tri utakmice nije.

ATLAS - TIGRES, 02.00

(Fudbal, Meksiko 1 - Ligilja)

Atlas iz Gvadalahare noćas će na svom Halisko stadionu, u sklopu rekvalifikacionog turnira za plej-of Klausure 2021. godine, da ugosti Tigrove iz Montereja. Domaćin je u poslednjoj utakmici slavio sa 5:1 na gostovanju protiv Nekakse, čime je ligaški deo sezone završio na 7. poziciji sa 25 osvojenih bodova, tri manje od mesta koja su direktno vodila u četvrtfinale. Sa druge strane, Tigres je u prethodnom meču ostvario remi bez golova, takođe na gostovanju u Gvadalahari protiv Čivasa, čime se sa 23 osvojena boda našao na desetoj poziciji. Od devet gostovanja, na kojima su se velike Mačke ove sezone obrele, samo u tri navrata uspele su da se vrate sa čitavim plenom, a jedna od pobeda upravo je bila na stadionu Halisko protiv Atlasa u sklopu trećeg kola, kada je rezultat bio 2:0 u korist gostiju.

SERO PORTENJO – NASIONAL ASUNSION, 02.00

(Fudbal, Paragvaj - Apertura)

Sero Portenjo ne blista u Kopa Libertadoresu, ali se u šampionatu Paragvaja bori za titulu. Ima tri boda manje od lidera, gradskog rivala Libertada. Domaćin ima dve vezane pobede u Aperturi, dok je Nasional u padu forme, sakupio je samo bod u prethodne dve utakmice, pa je skliznuo na četvrto mesto. Početkom marta, Nasional je dobio gradskog rivala sa 2:0, a krajem prošle godine takođe je slavio protiv branioca krune u Aperturi. Tada je bilo 4:3. Tri prethodna duela ovih timova iz Asunsiona dobile su domaće ekipe.

FLAMENGO – VOLTA REDONDA, 02.05

(Fudbal, Brazil – prvenstvo Karioka)

Šampion Brazila je na pragu finala prvenstva Karioka posle pobede u gostima protiv Volta Redonde sa 3:0. Prednost iz prvog meča daje slobodu treneru crveno-crnih Rožeriju Seni da odmori najbolje. Čak devetorica igrača će nedostajati u revanšu na kultnoj Marakani. Povređeni su Rodrigo Kajo, Dijego Alves, Žerson, dok je Tijago Maja u završnoj fazi oporavka. Vilijan Arao, Filipe Luiz, Dijego, Araskaeta i Bruno Enrike su dobili poštedu odlukom trenera, nekada čuvenog brazilskog golmana. Na golu Flamenga će biti Ugo Souza, Roman će igrati po levoj strani, a očekuje se da će napad da predvodi prva zvezda tima Gabrijel Barbosa Gabigol. Partner u špicu biće mu Pedro koji mneja standardnog Bruna Enrikea. Gosti na Marakanu stižu u najjačoj postavi. Desni bek Oliveira je bio suspendovan za prvi meč polufinala, ali sada se vraća u tim. Alef Anga je na meti Gojasa, ali će će igrati noćas, verovatno poslednji put za Volta Redondu. Flamenga je dobio četiri poslednja meča protiv Volte Redonde.

KOLORADO RAPIDS – MINESOTA JUNAJTED, 04.00

(Fudbal, MLS)

Minesota Junajted je očajno otvorila sezonu. Jedina je ekipa u čitavoj ligi koja još nije osvojila nijedan bod. Posle tri kola ima gol-razliku 1:7, a nju će pokušati dodatno da pogorša Kolorado Rapids. Izabranici nekadašnjeg reprezentativca SAD Robina Frejzera prošlog vikenda su zabeležili prvu pobedu u sezoni, minimalnim rezultatom nad Vankuverom našeg Ranka Veselinovića. Pre toga su remizirali sa Dalasom (0:0) i izgubili od Ostina (3:1). Minesota ima ozbiljne kadrovske probleme, na bolovanju su između ostalih i bivši štoper Amijena Bakaje Dibasi, kao i danski vezista Niko Hansen. Kolorado će na ovom meču da bude samo bez mladog napadača Brajana Galvana.

DENVER NAGETS – BRUKLIN NETS, 04.00

(Košarka, NBA liga)

Nikola Jokić protiv Kevina Durenta i Kajrija Irvinga noćas u Koloradu. Za goste i dalje ne igra treća superzvezda, povređeni Džejms Harden. Denver je obezbedio plej-of, ali se bori na Zapadu za treće mesto sa Los Anđeles Klipersima. Netsima je takođe meč veoma važan, žele da prekinu seriju od četiri poraza. Filadelfija je pobegla na Istoku, zauzeće prvo mesto, a četa Stiva Neša se bori sa Milvokijem za drugu poziciju pred plej-of.

PORTLAND TREJL BLEJZERS – SAN ANTONIO SPARS, 04.00

(Košarka, NBA liga)

Portland želi da izbegne plej-of, dok je San Antonio na desetom mestu na Zapadu, poslednjoj poziciji koja donosi nasatavak bitisanja za šampiona u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu. Tim iz Oregona je u odličnoj formi, pobedio je na šest od sedam utakmica, pa Dejmijan Lilard i drugovi ulaze u formu pred doigravanje. Ove sezone je skor 1:1 u pobedama u duelima ova dva tima.

SANTOS LAGUNA - KERETARO, 04.15

(Fudbal, Meksiko 1 - Ligilja)

U drugom meču noćašnjeg programa meksičke Ligilje, koja predstavlja borbu za mesto u četvrtfinalu i gde se ekipe od petog do dvanaestog mesta iz ligaškog dela šampionata, sastaju se Santos Laguna i Keretaro. Igra se jedan duel i to na terenu bolje plasiranog, a Santos je bio petoplasiran i samo za dva boda mu je izmaklo mesto u završnici. Keretaro je uhvatio poslednji voz kao 12. na tabeli. Ipak, poslednji put pre mesec dana Keretaro je slavio u međusobnom duelu minimalcem.


tagovi

Treća smenaJužna Amerika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara