Gradovi

Runić: Srbija dosta uradila za Drvar

Runić: Srbija dosta uradila za Drvar
Foto: Srna | Runić: Zahvaljujući pomoći Srbije biće poboljšan kvalitet života povratnika

DRVAR - Opština Drvar će u narednom periodu, zahvaljujući finansijskoj pomoći Srbije koja je danas dogovorena na sastanku sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, aktivno raditi na konsolidaciji budžeta i reorganizaciji javnih preduzeća koja su direktno ili indirektno "naslonjena" na rad opštine, izjavila je Srni načelnik Drvara Dušica Runić.

"Fokus aktivnosti biće na zajedničkom pronalaženju rješenja koja će rezultirati pozitivnim efektima na budžet ove povratničke opštine i poboljšanje kvaliteta života povratnika", rekla je Runićeva, koja se danas u Kozarskoj Dubici sastala sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i najvišim zvaničnicima Republike Srpske.

Ona je dodala da će Srbija pomoći opštini Drvar savjetodavnim uslugama i finansijskom podrškom za realizaciju projekata koji će doprinijeti stabilizaciji budžeta.

Runićeva je navela da će Drvar u budućnosti aktivno raditi na razvojnim projektima.

"Srbija je dosta uradila za našu opštinu u posljednje dvije godine, na čemu smo neizmjerno zahvalni i ispred nas je lijepa budućnost koja će Drvarčanima osigurati ostanak na vjekovnim ognjištima", istakla je Runićeva.

Ona je najavila da će delegacija Srbije i Republike Srpske uskoro posjetiti Drvar.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će Srbija izdvojiti od 10 do 12 miliona evra pomoći za opštine Kozarska Dubica, Kostajnica, Nevesinje i Drvar.

Vučić je nakon sastanka u Kozarskoj Dubici sa zvaničnicima Republike Srpske i načelnicima ove četiri opštine rekao da će dio pomoći da bude u kešu, a dio u projektima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije