08. maj  2021. 17.54  →  18.11 | Izvor: RTV (Rade Macet)

Stonoteniserke Novog Sada u polufinalu Kupa Evrope

NOVI SAD -

Stonoteniserke Novog Sada napravile su novi podvig na završnom turnira Kupa Evrope. Pobedom nad češkom ekipom Hodonjin, šampionke Srbije plasirale su se u polufinale, drugog po kvalitetu evrotakmičenja.

video icon

Izabranice Slobodana Stojanova ponovile su sjajnu igru iz grupne faze takmičenja u maloj sali SPENS-a.

stk, novi, sad, stoni, tenis

Aneta Maksuti nastavila je da dominira i ponovo je osvojila poen bez izgubljenog seta, protiv Ukrajinke, Somolije Bratejko.

Ni Tijana Jokić nije bila favoritkinja u u duelu sa Natalija Partikom, osvajačicom četiri zlatne medalje na Paraolimpijskim igrama. Poljakinja je dominirala tokom prva dva seta, ali je 20-godišnja Vrščanka potom napravila veliki preokret i stekla 2 set lopte koje ipak nije uspela da realizuje.

Situacija za igračice Novog Sada bila je još teža kada je Alina Zaharija lako izgubila od juniorske reprezentativke Češke, Linde Zaderove, ali je potom potom na scenu stupila Aneta Maksuti.

Od prvog poena diktirala je tempo protiv Natalije Partike i preciznom igrom u završnici svakog od tri seta, izjednačila rezultat i omogućila Tijani Jokić da se iskupi za nesrećan poraz.

Upravo je to bio dodatni motiv za kapitenku Novog Sada, koja je stekla dva seta prednosti protiv Ukrajinke Bratejko, a potom na razliku dobije i treći deo igre za veliko slavlje u taboru našeg šampiona.

Novi Sad je istorijskim plasmanom u polufinale Kupa Evrope već sada stekao dodatne bodove za evropsku rang listu koji će mu omogućiti da se sledeće sezone nađe u grupnoj fazi Lige šampiona.

U borbi za veliko finale protivnik će mu biti mađarski Budaerši koji je sa 3:0 savladao austrijski Vilah. U drugom polufinalu sastaće se francuske ekipe, Lil i Etival.

Duel Novog Sada i Budaeršija prenosimo u nedelju od 11 časova, na našem prvom programu, a uživo ćete moći da gledate i veliko finale Kupa Evrope, od 17 časova i 30 minuta.

Tagovi
Srodne vesti

Broj komentara: 1

Darko  09. 05. 2021. | 07:37
Bravo! Nigde vesti o ovome ni na jednom drugom medijskom servisu sa nacionalnom frekvencijom. E, moja Srbijo!