');
Najnovije vesti
Blic Vesti Beograd

"SVI KOJI SU DEO OVE ORGANIZACIJE TREBA DA BUDU PONOSNI" Gradonačelnik Beograda čestitao Svetski dan Crvenog krsta

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić čestitao je svim članovima i volonterima Svetski dan Crvenog krsta. Svake godine se 8. maja slave principi, vrednosti, duga istorija, kao i snažan uticaj koji je ova velika organizacija imala tokom svog dugog postojanja.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Volonteri Crveni krst Gradiska-volonteri-foto-Milan-Pilipovic Foto: Milan Pilipović / RAS Srbija
Volonteri Crveni krst Gradiska-volonteri-foto-Milan-Pilipovic

– Danas je važan dan za Crveni krst Srbije i svi ljudi koji su angažovani u ovoj organizaciji treba da su ponosni što joj pripadaju. Činjenica da je Srpsko društvo Crvenog krsta osnovano u Beogradu 1876. godine, odnosno svega 13 godina nakon osnivanja matične organizacije u Ženevi, svedoči da su humanost i želja da se pomogne ljudima kada im je teško, svojstveni našem narodu – rekao je Radojičić.

Pročitajte još

Gradonačelnik Radojičić je takođe istakao izuzetno važnu ulogu koju su zaposleni i volonteri Crvenog krsta imali i još uvek imaju, tokom trajanja pandemije koronavirusa. On je dodao da su njihova požrtvovanost i humanost od velikog značaja, kada je reč o pružanju pomoći, nade i utehe u trenucima kada je onima kojima je pomoć potrebna, najteže.

– Hvala Crvenom krstu na posvećenom i požrtvovanom radu. Humanost, nepristrasnost, neutralnost, nezavisnost, dobrovoljnost, jedinstvo i univerzalnost su osnovni principi Crvenog krsta, a građani su svakodnevno u prilici da se uvere da ova organizacija dosledno i istrajno sledi svoje principe – zaključio je prvi čovek Beograda.

Pratite nas i lajkujte! Naša Fejsbuk stranica je Beograd na Blic.