Aleksandar Stanojević (©MN Press)
Aleksandar Stanojević (©MN Press)

Stanojević: Vreme je za mlađe, šansu čekaju Baždar i Milovanović

Vreme čitanja: 2min | sub. 08.05.21. | 14:54

„Voleo bih da ponovo neki mladi igrač reši meč sa Čukaričkim“, kaže trener Partizana

Tri kola do kraja Superlige Aleksandar Stanojević rešio je pogura još nekog iz omladinskog tabora da debituje na velikoj sceni.

U prethodnom kolu prvi nastup upisao je Nikola Terzić, a sada uoči sutrašnje utakmice sa Čukaričkim na Banovom brdu (16.30) šef struke crno-belih je najavio priliku za još dvojicu momčića.

Izabrane vesti

Poručio je Stanojević da se nada da će ponovo neki od „juniora“ rešiti meč sa Brđanima kao jesenas Nikola Štulić u Humskoj (1:0).

Štulić igra promenljivo, kao svi mladi igrači. Ne znamo u kakvom će stanju biti za ovaj meč. Imamo još mladih igrača kojima želimo da damo šansu, tu su Baždar, Milovanović. Videćemo da li će neko od njih debitovati. Milovanović je već trebalo da dobije priliku, ali se lakše povredio. Voleo bih da neki mladi igrač i ovog puta reši meč“, rekao je Stanojević na konferenciji za medije.

Dvojka na Partizan - 1,80!

Uzda se i Čukarički u mlade igrače. Ima ih pregršt. Najveća opasnost Partizanu preti od jednog od njih, od Đorđa Jovanovića, koji je ponikao u Humskoj, malo dobio šansu u prvom timu i onda otišao. Jedno od pitanja za Stanojevića je bilo da li napadač Čukaričke ima šansi da se vrati u klub u kojem je ponikao.

Jednog dana ko zna šta će biti. Jovanovića izuzetno cenim, dosta je napredovao, uozbiljio se, profesionalniji je. Pa, zašto da ne, meni se sviđa. Tu su i Docić, Mijailović... Čukarički ima respektabilan tim i ne preti nam opasnost samo od njih. Poštujemo Čukarički, visoko je kotiran duže vreme, treći je ili četvrti. Sećamo se utakmice na našem stadionu, dobili smo ih u poslednjim minutima, ali od tada smo podigli formu. Mislim da će biti dobar meč“.

Partizan je u petak rešio jedno pitanje kada je tema napad za sledeću sezonu. Otkupljen je Filip Holender od Lugana.

Zadovoljan sam što ga je Partizan otkupio. Filip se dobro pokazao, pogotovo što ne igra na svojoj poziciji. On nije klasičan napadač, bočni je igrač, ali je postigao dosta golova, ima veliki uticaj na našu igru. Prezadovoljan sam njim u svakom smislu“.

Priznao je Stanojević da će zbog Holendera navijati za Mađarsku na Evropskom prvenstvu.

Naravno da ću navijati zbog njega, jer nemamo priliku da neko drugi iz naše lige igra na Evropskom prvenstvu. Zadovoljstvo nam je što će nas Holender reprezentovati“.

Što se tiče kadrovske situacije, protiv Čukaričkog bi mogao da zaigra Lazar Marković.

Suma je počeo da trenira, nije u ritmu, ali do finala Kupa će biti. Videćemo da li će biti i sutra u konkurenciji za tim. A, Lazar Marković je kraće vreme bio van stroja, tako da će on sigurnio biti u ritmu za finale“, istakao je Stanojević.


tagovi

Aleksandar StanojevićFK PartizanSuperliga Srbije

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara