0
Domaći fudbal

RADNIČKI DOČEKUJE RAD: Mogu li gosti do pobede?

Objavljeno: 08.05.21 u 15:05

Fudbaleri Radničkog u nedelju od 14.30 dočekuju beogradski Rad, u utakmici 36. kola Superlige Srbije.

Radnički je trenutno na 12. mestu na tabeli sa 44 boda na svom kontu, dok Rad ima bod manje na 15. poziciji i prvi je ispod „crte“ u zoni ispadanja.

Šef stručnog štaba Nišlija Aleksandar Stanković optimističan je pred okršaj protiv Rada, a prokomentarisao je i crveni karton u prošlom kolu protiv Vojvodine.

„Pre nego što bilo šta kažem o utakmici sa Radom želim da se javno izvinim sportskoj javnosti Srbije i Niša, kao i navijačima Radničkog zbog nepromišljenog poteza koji sam napravio u Novom Sadu i zaradio crveni karton protiv Vojvodine. Reagovao sam u afektu kada sam ubacio tu flašicu u teren. Emocije su jake, ali to mi nije opravdanje. Svestan sam da sam napravio grešku i odmah sam se izvinio sudijama i delegatu.“

Činjenica je da to ne priliči treneru i pedagogu. Ovo mi je prvi takav kiks u karijeri i učiniću sve da bude i poslednji – rekao je Stanković, a onda prešao na analizu predstojeće utakmice

„Od kada sam došao u Radnički svaki meč je za nas kao neko malo finale, tako da i za ovaj duel sa Radom neće biti neke različite pripreme u odnosu na ranije susrete. Bitno je da smo mi u dobrom trenutku i da razmišljamo pozitivno. Treba, pre svega, da se okrenemo nama, našoj igri i da pozitivno uđemo u meč, bez nekog dodatnog pritiska. Mislim da nema potrebe da se podiže bilo kakva tenzija, ovo je utakmica kao i svaka druga, a svaka je bila bitna od kako sam došao u Radnički. Bilo je dosta dobrih stvari u poslednje vreme. Stabilizovali smo se, nismo primili gol već četiri utakmice, a u svakoj od tih utakmica smo uvek dopisali ponešto. Moje je da dobro pripremim meč sa Radom, da analiziram gde smo grešili u prethodnim utakmicama, da se posvetim podizanju naše igre i mislim da će u nedelju sve biti kako treba. Bićemo jači za Nenada Gavrića i sa te strane će nam biti malo lakše. Žao mi je što je Đuričin dobio crveni karton u Novom Sadu. Taman je ušao u dobar ritam, često je bio u šansama u poslednje vreme, dao je i gol protiv Inđije i puno će nam nedostajati“, rekao je Stanković.

Trener Nišlija je za narednog protivnika imao samo reči hvale.

„To je iskusan tim sa veoma dobrim trenerom. Imaju taj pozitivni niz iza sebe i to je za respekt. Analizirali smo ih temeljno i znamo odakle nam preti najveća opasnost. Imaju prekaljenog strelca Kaluđerovića o kome ne treba trošiti reči, imaju Blažića koji je jako iskusan i pokretač je te ekipe, a tu je i mladi Busnić. Znamo sve o njima, poštujemo ih, ali mislim da ako mi budemo na potrebnom nivou tokm svih 90 minuta, pozitivan rezultat neće izostati“, završio je Stanković.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter