Zrenjanin: Otvoren vakcinalni punkt u Čenti 1Foto Grad Zrenjanin - Vakcinacija u selima

Prvu dozu Sinofarm vakcine danas je primilo više od 100 meštana Čente. Vakcinalni punkt u mesnoj ambulanti zrenjaninskog Doma zdravlja “Dr Boško Vrebalov” jedan je od nekoliko otvorenih van Zrenjanina, pored punktova u Knićaninu i Farkaždinu, gde se takođe vakcinisalo 100 građana.

Kako navode predstavnici lokalne samouprave, obezbeđen je dovoljan broj vakcina za sve građane Zrenjanina a vakcinacije će se nastaviti i sledećih dana u selima.

Prema najnovijim podacima, zaključno sa 5. majem, na teritoriji grada Zrenjanina dato je 54.362 doza vakcina, 31.249 građana dobilo je prvu dozu, a 23.113 obe doze vakcine jednog od četiri proizvođača.

Najzastupljenija je vakcina kineskog proizvođača “Sinofarm”, koja je data u 34.326 doza, 18.915 u prvoj i 15.411 u revakcinaciji. Dato je i 10.806 doza proizvođača “Fajzer”, 6.820 doza ruskog “Sputnjika” i 2.410 doza “Astra-Zeneka”vakcine.

U tri navrata vakcinisani su u Zrenjaninu i građani koji se nisu prethodno prijavili putem portala eUprava, dok se vakcinacija svakodnevno odvija prema rasporedu koji građani dobijaju od strane eUprave i pozivanjem iz kol- centra Gradske uprave, formiranog upravo za ove potrebe.

Ukupno je bez prijave vakcinisano 456 građana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari