Foto: Reuters
Foto: Reuters

Zvanično okončana saga Nejmar: Brazilac u Parizu do 2025. godine

Vreme čitanja: 2min | sub. 08.05.21. | 14:45

Ofanzivac stavio paraf na još četiri godine saradnje

Višemesečna saga između Nejmara i Pari Sen Žermena okončana je produžetkom saradnje na još četiri godine. Brazilski ofanzivac kojeg su nedelje delile od ulaska u poslednju godinu ugovora sa Parižanima danas je stavio paraf na novi sporazum koji predviđa njegov ostanak na Parku prinčeva do leta 2025. godine.

Prema nezvaničnim saznanjima novi ugovor predviđa godišnju zaradu od oko 30.000.000 evra kada se oduzmu porezi, a klauzulama su predviđeni i novčani bonusi. Posebno značajna novčana nagrada brazilskog ofanzivca očekuje ukoliko Pari Sen Žermen osvoji torfej Lige šampiona, jedno od retkih priznanja koje nedostaje u trofejnoj sali na Parku prinčeva.

Izabrane vesti

Najskuplje plaćeni fudbaler na svetu u Grad svetlosti je došao avgusta 2017. godine iz Barselone uz obeštećenje od 222.000.000 evra, a u nekoliko navrata govorilo se o njegovom povratku na Kmap Nou. Katalonci su sa Parižanima leta 2019. godine stupili u ozbiljne pregovore tim povodom, Erik Abidalal je na sastanku sa Leonardom ponudio Francuzima 130.000.000 evra, Rakitića, Todiba i Dembelea, ali su Parižani zahtevali dodatnih 20.000.000 te su pregovori okončani neuspešno, a Barselona se opredelila za angažman Antoana Grizmana čiju su slobodu platili 120.000.000 evra.

Zbog činjenice da se bližio poslednjoj godini ugovora Nejmar je prethodnih meseci postao posebno interesantna tema kada su u pitanju potencijalni letnji transferi s obzirom da su se klubovi među kojima je i Barselona nadali da mogu da dođu do dragocenog pojačanja uz znatno manje obeštećenje, ili čak i besplatno nakon juna 2022. godine. Laporta je čak povratak Nejmara označio kao jedan od prioriteta na listi pojačanja, ali je novi ugovor razrešio dileme po pitanju budućnosti ofanzivca.

Uprkos zastoju u pregovorima koji je značajno prolongirao nastavak saradnje Brazilac je doneo odluku da ipak ostane u prestonici Francuske, te će ukoliko ostane do kraja novog ugovora u aktuelnoj sredini provesti ukupno osam sezona i dočekati 33. rođendan.

"Veoma srećan što produžavam ugovor sa Parizom do 2025. godine. Istina je da sam prilično ushićen što ostajem ovde još četiri godine i što ću biti deo ambicioznog projekta kluba. Želim da osvjam trofeje , da pokušam da ostvarim naš najveći san, a to je Liga šampiona. Srećan sam što ostajem u klubu, što sam njegov deo i produžavam ugovor", kazao je Nejmar prilikom produžetka saradnje.

Nejmar se od dolaska u Pari Sen Žermen okitio sa tri titule prvaka Francuske, tri Superkupa i po dva Kupa Francuske i Liga kupa, u 2018. godini proglašen je za njaboljeg igrača u Ligi 1, a učinak na 112 zvaničnih duela ukrasio je sa 85 golova i 27 asistencija.



tagovi

Nejmar

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara